Re: wolontariat
To fakt.Musisz z góry sie okreslic.Co chcesz robic, ile czasu możesz na to poświęcic.Osobiście nie mialam doczynienie zsytuacja placenia komus za prace wykonana przez Wolontariusza.
Ja polecam rowniez prace przy organizacji różnego rodzaju imprez.Robilam to przez cztery lata.Nie tylko dawalo mi to ogromna satysfakcję, moglam pomagac, ale tez wiele sie nauczylam i mogę sie pochwalic, ze wykorzystuje te umiejetności do dzis w pracy zawodowej.
Schroniska wola jeżeli wolontariusze zglaszaja sie sami do nich bezpośrednio, ale uwaga nie ma możliwości np.tylko wyprowadzania pieska na spcer.Musisz najpierw po nim posprzatac, uporzadkowac jego pomieszczenie i dopiero wtedy możesz udac się na dająca najwieksza frajde część, ale tu znowu uwaga, spaceruje sie tylko po terenie shcroniska, na specjalnie do tego przygotowanym placu.
Jezeli nie balabys sie pracować z dzieciakami uposledzonymi to moge Cie skontaktowac z prowadzacym Miejski Osrodek Adaptacyjny dla Mlodzieży Niepelnowspawnej Nowiny.Bardzo fajna praca i pracujesz z jedna osoba, w fajnym miejscu, efekty sa dosyc szybkie, a uczysz według programu, ktory zostal tam opracowany, krok po kroku np.zaczynasz od nauki trzymania sztućcy, a niektorzy Wolontariusze doszli nawet do wiązania krawata czy obsługi pralik.
Ale to temat na prwt.
1
0