wspólnie na maraton do Bydgoszczy ?!!

PLAN WSPÓLNEGO WYJAZDU NA MARATON w BYDGOSZCZY
Moim zamiarem jest ułatwienie sobie i Wam dojazdu na maraton w Bydgoszczy.
Wspólny wyjazd powinien rozwiązać problemy tych, którzy nie wiedzą jak dojechać spokojnie z rowerem na maraton i spokojnie z niego wrócić.
Jeśli chodzi o koszty to zapewne wyjdzie to podobnie jak przy jeździe samochodem przy założeniu, że 4 osoby robią zrzutkę na paliwo, może drożej ?! Jak to komu wychodzi dokładnie nie wiem, ale wygodniej - szczególnie dla Kierowcy jest zrzucenie odpowiedzialności i zmęczenia na kogoś innego. Można również po maratonie napić się piwa i wspólnie wznieść toast za trudy na trasie, przepłukać zaschnięte gardło :-) Sytuacja taka odpada w przypadku bycia kierowcą.
Do mnie już sporo osób zwracało się z pytaniem czy mam jeszcze miejsce w samochodzie, ale ponieważ nie mam autobusu nie byłem w stanie odpowiedzieć twierdząco. Znalazłem inne rozwiązanie :-)
DODATKOWY PLUS TO INTEGRACJA ŚRODOWISKA ROWERZYSTÓW.
Jest nas sporo, ale wiele osób nie zna pozostałych, więc jest to dobra możliwość nawiązania nowych kontaktów i miłego wspólnego spędzenia czasu z podobnymi sobie miłośnikami rowerów.
Taki jest mój zamysł i idea - czy uda się to wprowadzić w życie zależy od WAS !!
Chętnych, do wspólnego wyjazdu proszę o kontakt na adres e-mailowy mtbike@interia.pl
(Od razu zastrzegam że nie będę odpowiadał na każe pytanie z osobna - postaram się na tej stronie umieszczać wszelkie informacje w miarę na bieżąco)
Orientacyjny koszt to około 50 złotych za podróż tam i z powrotem z rowerem.
Prawdopodobnie trzeba byłoby wziąć jakieś szmaty lub folie bąbelkowe, bo rowery najprawdopodobniej byłyby przewożone w przyczepce "Statoil-owskiej" i czymś należałoby je od siebie oddzielić. Wszystko zależy od ilości osób, które by się zgłosiły. Jeśli będzie nas wystarczająco dużo (koło 25 osób) powinniśmy się zmieścić w cenie. Będę się jeszcze dowiadywał o ew. inne oferty (również dla mniejszej ilości osób).
Planowany wyjazd 6:00 (Zbiórka 5:30) w Sopocie (Zarówno osoby z Gdańska jak i z Gdyni mają podobny dystans żeby dojechać. Start w Bydgoszczy to godzina 10:00 więc powinniśmy zdążyć na 9.00-9-20.
Prawdopodobny wyjazd z Bydgoszcz około 18:00-20:00 w zależności od składu zawodników/zawodniczek - czasu przyjazdu na metę i ew. dyplomów. Rozdanie nagród i potencjalne losowanie fantów ma być koło godziny 19.00. Sądzę, że najpóźniej koło 20:00 można jechać do domu. Planowany powrót do Sopotu - około godziny 23:00.
Szczegóły do uzgodnienia, jeśli będzie nas wystarczająco dużo by to zrobić !!
WAŻNE: Jeśli uda się nas zebrać wystarczająco dużo, żeby zrealizować PLAN - zrobię spotkanie na którym zbiorę kasę od wszystkich chętnych osób. Następnie spotkam się z przewoźnikiem i spiszę z nim umowę oraz zapłacę za przejazd.
Wpłaconych pieniędzy nie będę zwracać, niezależnie czy ktoś się rozmyśli czy coś mu wypadnie !! !!
Na bieżąco info na stronie podanej poniżej.

http://mtb.szpieg.gda.pl/www/autokar.htm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wspólnie na maraton do Bydgoszczy ?!!

Bardzo dobry pomysł, chociaż ja nie skorzystam, bo wole się wyspać na miejscu gdyby wyjazd był w sobotę popołudniu to chętnie. I trzeba się zastanowić, co z ludźmi, którzy skończą w Chełmnie.
PozdROWER Michfel
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...