wstrząs mózgu - czy jest tu ktoś kto doświadczył?

Temat dostępny też na forum: Zdrowie
Uderzyłam się wczoraj w róg szafki, wstawałam dość szybko i gwałtownie a na wysokości mojej głowy były otwarte drzwiczki. Przez chwilę zrobiło mi się słabo, czarno przed oczami, ale kucnęłam od razu i zaraz przeszło. Poleciało trochę krwi, zrobił się wielki siniak i poczułam to uderzenie aż w kręgosłupie. Ale nie bolało jakoś szczególnie. Za to dziś od rana okrutnie boli mnie głowa, ból promieniuje do kręgosłupa, wymiotowałam 2 razy i z tego co czytam, to może być wstrząs mózgu, czy któraś z was miała takie objawy?
Nie chcę wyjść na panikarę i jechać do szpitala, bo uderzyłam się w głowę, ale może powinnam?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wstrząs mózgu - czy jest tu ktoś kto doświadczył?

powinnaś jechac do szpitala - wez taksówkę i jedz albo niech ktoś ciebie tam zawiezie, zdrówka życzę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wstrząs mózgu - czy jest tu ktoś kto doświadczył?

Jeśli to tylko wstrząśnienie mózgu, to właściwie nic strasznego, ale lepiej sprawdzić, czy tam jakiegoś krwiaka śródczaszkowego nie ma, bo też mogą być takie objawy (chociaż na szczęści bardziej na wstrząśnienie to wskazuje). A w szpitalu zrobią RTG i będzie można wykluczyć coś groźniejszego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...