www.cyclingchallenge.eu

no, póki Holendry i Duny się nie wmieszają, wymiatamy

a mówiąc serio, ile kasy wyrwaliśmy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re:

Nie ilość. Jakość. Niebywale wzrasta uprzejmość kierowców warszawskich w stosunku do rowerzystów. Ściganty do 3M wyjechały, czy co? Jeszcze nie sezon przecież. A rowerzysci chcą pasów!
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,18028334,Rowerzysci__pasy_sa_lepsze_i_tansze_niz_sciezki.html#BoxLokWawLink
Tymczasem pasy robią się same, bo kierowcy w korkach zostawiają wolny yard z prawej. No istny Londyn!

Re: Re:

Trójmiasto, jesteśmy w Trójmieście.

Tajest!!! Gdyby Śledziożerni Separatyści wystąpili w C-Ch razem z Gdańskiem
(względnie betonowe Bówki z Miastem z Marzeń - kwestia optyki)
to podskoczyli byśmy, no może nie stolicom Holendrów i Dunów, ale spoko Hadze, albo innemu Aarhus ;)

A forsa z nagrody powinna cała pójść na integrację rowerową 3M, bo teraz przejazd Gda-Gdy to ciężka porażka, zwłaszcza że w połowie drogi polują na nas psy.

(Proponują mi wystawienie na aukcję mojego ostatniego mandatu za B9. Kasa była by motywatorem dla naśladowców i do zmiany oznakowania, a może i w efekcie do wywalenia na pysio ze służby paru frędzli.)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

s h o c k i n g !

Skoro jesteśmy tu na portalu regionalnym, pogadajmy o naszym regionie. Serio pogadajmy. Dziś miałem ciut czasu po południu i obejrzałem sobie dokładniej portal w tytule wątku. A tam Heat Maps.

Gdańskiej nie byłem w stanie wczytać, bo mój komputer okazał się pod do tak dużego pliku za chudy w uszach i wykładał się na nim jak Pluto. Ale dałem rade wczytać Gdynię. I uważam, że każdy -nie tylko rowerzysta- każdy mieszkaniec 3M, każdy tutejszy urzędnik, każdy polityk, powinien to obejrzeć OBOWIĄZKOWO.

Mapa przejazdów jeżdżących dla Gdyni odtwarza kontur tzw Wielkiego Trójmiasta. Dokładnie. Centruje się na Gdyni, ale niezbyt precyzyjnie. Nie ma NIC WSPÓLNEGO z obecnymi granicami administracyjnymi. To jest JEDNO MIASTO. Dawno twierdziłem,że zasługujemy na jedna administracje. A teraz są na to twarde dowody. (Gdańską se wczytam wieczorem, spod Ubuntu, a nie XP)

Słuchajcie, o wy uzurpatorzy! Szczurku, Karnowski, Adamowiczu! IDZIEMY, tfu, JEDZIEMY PO WAS!!! Lepiej sami uciekajcie, póki jeszcze dacie radę!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: s h o c k i n g !

Pewne różnice jednak są:

PRZESTĘPSTWA OGÓŁEM NA 1000 MIESZKANCÓW w 2013 r.

Sopot 72,1843
Gdańsk 38,0494
Gdynia 35,0304

A ja nie tylko.
Dział dla pasjonatów dwóch kółek. Sprzęt, MTB, trasy ekstremalne i rekreacyjne. Wasze doświadczenia. Jazda bez trzymanki, czyli nawijamy o rowerach.
Nic tu nie ma o dyskryminacji ze względu na wiek, płeć, kolor skóry, narodowość, wyznanie czy miejsce zamieszkania.

...ani rodzaj roweru ;-)

Na ostatniej gdyńskiej Masie (niedzielnej, z okazji finału C-Ch) był monocykl, Strida, Pelikan i kilka trailgatorów z rowerkami dziecięcymi. Kilka ostrych kół i kilka superszos. I stada mieszczuchów i górali. I nie wykluczam, że jest cień szansy, że to ja ewentualnie miałem najgorszy pesel. Na wszelki wypadek nie ryzykowałem jazdy monocyklem... Więc Mazurze, skądkolwiek nadajesz, nie przejmuj się pierdułami :)

No bingo. Właśnie wczoraj widziałem z okna (nie powiem, gdzie) gościa na monocyklu normalnie jadącego z plecaczkiem po ddr. Zatrzymał się na światłach, ale nie zsiadł, tylko podskakiwał w miejscu, po czym ruszył dalej. Koło miał duże, chyba 26. A nadaję czasem z Gdańska.

Owszem, ale to portal regionalny, a ty co rusz jakieś linki warszawskie zapodajesz.

Wielu tu podaje różne dobre przykłady i rozwiązania ze świata.

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...