wybieg dla psów GDYNIA OBŁUŻE

Witam, jestem wioskodawczynią utworzenia wybiegu dla psów w Gdyni Obłuże, za pomocą środków z budżetu obywatelskiego.

Wybieg miałby powstać, na działce UM, oddanej w wieczyste użytkowanie RSM im. KP, na przeciwko bloku numer Stolarska 20.

Jest to potężny zielony jar, obecnie niewykorzystany.
Na Obłużu w okolicy ulic Stolarska Unruga Białowieska Cechowa Jantarowa, znajduje się kilka szkół, tereny rekreacyjne, place zabaw dla dzieci, Fit Park.

Jak jednak korzystać z tych obiektów bez obaw, skoro wszędzie leżą psie odchody, oraz spacerują osoby z psami bez smyczy?

Od wielu lat narasta konflikt między posiadaczami psów, którzy - faktycznie - nie mają blisko żadnego miejsca na zabawe z pupilem na świeżym powietrzu, a matkami z małymi dziećmi, emerytami, czy osobami uprawiającymi sport lub poporstu relaksującymi się w parku.

Część posiadaczy,mała część, sprząta po swoich pupilach, jednak to nie wydaje się rozwiązaniem problemu..

Wnioskuje się do UM, o przyznanie środków z Bużetu Obywatelskiego, w kwocie 35 tys, (pula na Obłuże to 180tys), na utworzenie wybiegu dla psów co pozwoli każdemu na pełne korzystanie z pobliskich obiektów użyteczności publicznej.

Potrzebuję 25 podpisów mieszkańców dzielnicy, aby projekt doszedł do głosowania.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: wybieg dla psów GDYNIA OBŁUŻE

Ja chcę zebrać podpisy pod wnioskiem o zakazie trzymania psów w blokach na Obłużu,też z Budżetu Obywatelskiego.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 19

MA PANI DOBRY POMYSŁ, tylko mało ludzi jest takich jak pani.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gratuluje blyskotliwego pomysłu

zalamac sie mozna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Napisz wniosek o opakowania oraz kosze na psie odchody . Obecnie ich nie ma ! I gdzie to wyrzucic do smietnika ? Nie nie wolno!!!

Znikna psy . Pojawia sie koty i choroby gwarantowane . Nikt nie szczepi dachowcow .

Wiec Kobieto ogarnij sie i zacznij myslec .!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

odkąd na Obłużu pojawiły sie dziki, trawniki są tak zryte że za przeproszeniem krowich placków mozna by z trudem szukać, szkoda kasy na takie bzdety,sprzątajcie po swoich psach i po sprawie, przeciez za to są mandaty,bezpańskie psy to raczej nie są
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

I co z tym wybiegiem?

Dlaczego nie ma takich miejsc? Nie wszyscy mogą puszczać psy luzem bo pobiegną za kotem, sarną... to tylko pies nie ważne po jakich szkoleniach.

Kiedy będą takie miejsca psy bd mogły się spotkać z innymi wybieganymi i stabilnymi psami pod całkowitą kontrolą. Ludzie którzy boją się o swoje dzieci, czy ludzie którzy boją się psów latających luzem powinni być chyba zadowoleni z takiego rozwiązania.

Polska zawsze jest daleko w tyle....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

poparłbym jakikolwiek projekt - gdyby w końcu ktoś zaczął się interesować stroną od Kwiatkowskiego w kierunku Pogórza.
Wszelkie pomysły kręcą się wokół tamtych rejonów,
Nas zadowolono jedynie "siłownią" - z której nie korzystam, (zbyt bliskie położenie od główniej ulicy - Kwiatkowskiego)
być może i dobry pomysł, ale niech na każdym osiedlu wówczas powstanie takie "cóś"...
Jak ze Starego Obłuża mam jechać na Stolarską - wybiegać psa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena). (480 odpowiedzi)

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka),...

Przeróbki krawieckie Gdynia Obłuże, Pogórze Dolne- gdzie? (13 odpowiedzi)

Witam, mam do wymiany zamki w spodniach i kurtce jesiennej macie jakieś namiary na osobę...