wymuszone pierwszeństwo przejazdu Więckowskiego Cieszyńskiego

Miałem parę przypadków zajechania drogi przez kierowców jadących Więckowskiego w dół i wjeżdżających na Cieszyńskiego ( obok pętli autobusowej 108 ) . Jadąc Cieszyńskiego z dołu w kierunku Lipowicza ostro hamowałem aby nie zderzyć się z kierowcą zjeżdżającym z dużą prędkością w dół ulicą Więckowskiego . Jest tam znak , że kończy się ulica osiedlowa , ale wyraźnie kierowcy nie zauważają tego znaku , albo nie wiedzą że nakazuje udzielić pierwszeństwa . Z powodu dużych prędkości zjeżdżających ulicą Więckowskiego proponuje ograniczyć prędkość lud dodatkowo oznaczyć pierszeństwo ulicy Cieszyńskiego . Proszę o uwagi innych kierowców na ten temat .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wymuszone pierwszeństwo przejazdu Więckowskiego Cieszyńskiego

Ogólnie to wszystko w porządku ,bez uwag.

Problem najlepiej zgłosić do Gdańskiego Zarządu Dróg i Zieleni, oni odpowiadają za organizację ruchu

6 lat temu zgłaszałem ten problem z prośbą o przywrócenie dawnego oznakowania (kiedyś były tam znaki A7 oraz T6).

GZDiZ odmówił, nie pamiętam dokładnie jakie były argumenty (odpowiedź otrzymałem na piśmie, już dawno je wyrzuciłem). Chodziło o to, że oznakowanie jest poprawne ze względu na wyjazd z drogi wewnętrznej.

Wielokrotnie zdarzało mi się, że ktoś mnie przepuszczał jadąc Cieszyńskiego albo w drugą stronę - widziałem wielu kierowców wymuszających pierwszeństwo w tamtym miejscu.

Możesz to ponownie zgłosić do GZDiZ, ale wątpię, by przywrócili stare oznakowanie.

Inne tematy z forum

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...