wyniki

Wszyscy z pewnością czekają na wyniki. Organizatorzy mają dużo pracy.
Ale jaki problem zamieścić od razu na stronie kto został Harapaganem na TP, TR, TM - to jest dosłownie parę minut pracy - może ktoś mi to wyjaśni , dlaczego tak nie jest?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wyniki

hm.. ja tylko zgaduje dlaczego tak moze byc wiec nie bierz tego za pewnik, ale (podpierajac sie wlasnymi doswiadczeniami z organizacji) czesto bywa tak ze ekipy wypracowuja sobie jakis tam schemat pracy i na przyklad teraz dopiero wklepuja karty startowe wraz z ich sprawdzaniem. a sprawdzanie i wklepywanie tylko pierwszych 60ciu kart moglo bym im jakis tam schemat pracy zabuzyc.. ale z tego co wiem to na zakonczeniu mowili kto zostal harpaganem wiec trzeba bylo sluchac :) z zaslyszanych informacji - 60 osob na TP

organizatorzy teraz pewno odsypiaja i maja labe :)

fakt :) o tym tez zapomnialem :) a jako ze od czwartku do niedzieli zapieprzali to teraz od niedzieli do czwartku odpoczywaja :P tak wiec nie popedzajmy ich co by mial kto robic nastepnego harpa :)

organizacja online

słabo wypadli administratorzy H34, osobiscie nie bralem udzialu ale wielu moich znajomych i po przeczytaniu info o relaci online bylem "uradowany" a jak bylo z ta relacja wszyscy wiemy nie wspomne o wynikach ze 24H po jeszcze ich nie ma!!!
Czy to az tyle pracy z wklepaniem wynikow!?

No niestety z tym Panowie Wam nie wyszlo!!!!

Poprawcie sie na H35!!!

Re: organizacja online

@Paproch:

Jeżeli nie byłeś na Harpaganie, nie uczestniczyłeś teraz w H34 - to Twoje zdanie NIC dla mnie nie znaczy.

Koles, sam sobie sprobuj zorganizowac impreze na 600 osob, a potem dopiero pouczaj i dziel sie doswiadczeniami.

moze wklepanie samych wynikow daloby sie zrobic od wczoraj
ale jak masz wklepac jednemu zawodnikowi wyniki i na TP 15 tabelek, w ktorych wpisujesz czas przybycia do PK to sporo trzeba posiedziec nad kompem, a na TP i TM chyba w sumie bylo wiecej niz 15 PK czyli i roboty wiecej
jak nie wiesz jak to jest to nie zabieraj glosu
ja startowalem i tez chcialbym jak najszybciej zobaczyc wyniki, niestety samo sie nie zrobi a ludzie harowali kilka dni to musza troche pospac zeby dokonczyc robote

Ale tutaj chyba nie chodzi o komplet wyników, ze wszystkimi czasami na punktach kontrolnych, a po prostu listę osób, która ukończyła całość. Albo przynajmniej 10 najszybszych Harpaganów razem z czasami jakie uzyskali na mecie. To już jest kwestia 5 minut posiedzenia przed kompem więc nie wiem w czym problem?

Nie czepiam się organizacji jako takiej, rajd organizowany jest bardzo dobrze. Ja osobiście nie mam zastrzeżeń.

a czy w regulaminie czy innym dokumencie Harpaganowskim jest jakaś wzmianka o terminie podania oficjalnych wyników? To leży tylko po stronie Organizatorów. Nikt nie powinien w tym temacie mieć żalu, zwłaszcza jeden dzień po Harpie. z tego co wiem, w poprzednich edycjach, wyniki były umieszczane tydzień lub dwa po imprezie.

QWERTY - prawdę mówiąc wątpię czy jest jakieś ogromne zainteresowanie tym jakie czasy osiągnęła na mecie 1-sza 10-tka.

Dla większości osób startujących to jest kompletny kosmos (ci ludzie z umownej 1-szej dziesiątki) ...

Ja rozumiem, że ty chciałbyś jak najszybciej pouzupełniać tworzone przez siebie rankingi sprawdzić kto kogo wypchnął z której dziesiątki i do której ale jak to zrobisz za 2 tygodnie to się chyba nic nie stanie, nieprawdaż?

Weź sobie kiedyś połóż na jednej kupce 700 zmasakrowanych kartoników z dzirukami i nieczytelnymi napisami, pomyśl że masz je wszystkie uważnie sprawdzić itd - ciekawe czy bedziesz nadal nalegał na jak naszybsze opublikowanie wyników po takim eksperymencie

Pozdr

no ale jakie wyniki chcesz znac? przeciez znasz swoj :) na wiekszosci dalszych punktow sedziowie mieli zapisane w kolejnosci te przychodzace numery wiec bylo wiadomo który sie jest w klasyfikacji ogolnej. ale przeciez to nie o to chodzi chyba (przynajmniej wiekszosci z ktora gadam) zeby byc ktorys tam, tylko zeby sprawdzic siebie i swoje jakies tam rekordy pobijac. wiec nie wiem po co wam te wyniki juz dzien po. czy to bedzie za tydzien czy za miesiac to i tak nic nie zmieni tego ze bylo fajnie :)

a wstepne wyniki zakilkanascie minut maja byc na stronie

:) i są :) ale są bardzo przedwstepne, brakuje wyników tak ze 120 osób :(

ciężko coś na ich podstawie wnioskować
no może tyle że mało zaledwie 22 na 126 wszystkich podliczonych kart to ponad 40 punktów

oj, łatwo nie było... :)
ale jakie wspomnienia

I trochę są niedokładne :/. Zastanawiałem się, czy "certyfikaty" były rozdawane w kolejności przyjścia, czy mi się tylko wydawało, że Paweł J. nie był wywołany jako 4.

Z Pawłem dotarłem do samej mety. Pod koniec miałem wrażenie, że ludzie wychodzący na PK9 patrzą na nas z dziką satysfakcją, że my się poddaliśmy... ;-) Hehe, to nie było wrażenie. Można to było stwierdzić po pytaniach: "9-tka zaliczona?", "Na 9 i 10 byliście?" ;-)

W wynikach przedwstępnych odjęto nam trochę czasu. Nie było 16:38, ale 17:36 :>.

Pozdrawiam,
Japco

Nie Jankes, nie potrzebne mi są te wyniki żeby aktualizować rankingi, po prostu zwyczajnie jestem ciekawy jakie czasy mieli ci najlepsi zawodnicy. Zrezygnowałem dość wcześnie, szybko zmyłem się na pociąg, nie mam znam więc wyników, które podawane są na zakończeniu.

Nie wiem dlaczego reagujecie tak alergicznie na nawet nie krytykę, a nieśmiałą prośbę?

qwerty napisał(a):

>
> Nie wiem dlaczego reagujecie tak alergicznie na nawet nie
> krytykę, a nieśmiałą prośbę?

Między nieśmiałą prośbą a tym, że organizatorzy coś powinni i że to tylko 5 min. jest może nie przepaść ale sporo miejsca. :-)

I skończmy ten temat bo wyniki takie właśnie byle jakie jak chciałeś już są

Pozdr

pierwsza trojka na mecie czas 16:50
nastepna dwojka 17:36 (jak wyczytalem powyzej)
potem chyba ze 3 osoby mialy po 18:44

Przypuszczam iz wyniki były by jeszcze na stronie po zejsciu wszystkich zawodnikow z lasu i wstpene przeliczenie ich czasów.

Niestety w Kobylnicy internet nie był zyczliwy i nie działał. Elita orgów wyjezdzałą z Kobylnicy do domu (gdanska) o godz 12:00.
Mysle ze wyniki ktore pojawiły sie na stronie z niedzieli na poniedziałek - to szybki termin. Zostały wstawione mimo duzego zmeczenia orgów i... webmastera:)

PZDR :)