zabiorą dziecko bo nie ma pracy.

Znalazłem takie ogłoszenie na trójmieście które aż mnie zdziwiło, zakłopotało i zrobiło mi się żal:
"To ogłoszenie postanowiłam dodać bo już tylko to mi pozostało , błagać o stałą pracę bo inaczej stracę dziecko. Sąd chce mi odebrać prawa do mojej córki ze względu na brak stałej pracy!! Brak wydolności finansowej .Nie jestem ani alkoholiczką ani jakąś patologią po prostu nie mam pracy Moje dziecko jest w domu dziecka i tylko Ona jest sensem mojego życia. Mimo moich starań poszukiwania pracy i podejmowania prac dorywczych , umowa zlecenie , o dzieło Sąd nie brał tego pod uwagę bo postawił mi warunek konieczny podjęcie pracy na umowy o pracę na czas nieokreślony a takie umowy są jedynie dla inwalidów. Jestem załamana .Nie szukam litości ani współczucia szukam jedynie pracy , która mi pomoże normalnie żyć, którą będę szanować i dzięki której będę mogła mieć moją córeczkę która mnie bardzo kocha a ja ją w domu."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zabiorą dziecko bo nie ma pracy.

Kiedyś bym nie zastanawiał się chwili i zatrudnił...ale po wielu negatywnych doświadczeniach z tego typu prośbami już mnie to przestało ruszać. Z jednej strony współczuję tej osobie, z drugiej strony wiem, że gdy już dostałaby tę pracę, szybko przekształciła by się ze zbitego pieska w kąsającą żmiję. 9 na 10 przypadków tak się kończyło.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Moim zdaniem trzeba dać szansę , jak jej zależy na dziecku to bedzie szanowała tą pracę i bedzie za nią wdzięczna. Przecież to dla dziecka które pewnie chce być w domu z matką. Jakbym miał firmę dałbym szanse ale jestem zwykłym robolem i sam szukam roboty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiele razy człowiek dawał szansę i w dziewięciu na dziesięć przypadków okazana pomoc wróciła w postaci naplucia w twarz. Przychodzi taki moment, że mówi się dość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tak, każdy ma swoje zdanie na ten temat. Ja nie wyobrażam sobie jakbym miał stracić swoje dzieci, chyba bym się zabił i mimo tego że jestem naprawdę solidnym pracownikiem ktoś taki jak Ty oceniałby mnie z góry tylko dlatego że mam nóż na gardle.

Bez wątpienia jesteś solidnym pracownikiem. Niemniej jednak nie odbieraj mi mojego prawa do braku zaufania. Mam pełne prawo mieć ograniczone zaufanie do ludzi - co wynika z moich doświadczeń życiowych. Nic osobistego a&g.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie biorę tego do siebie , po prostu zaskoczyła mnie Twoja wypowiedz Halewicz. Na każdym można się przejechać , pracowałem z różnymi ludźmi na budowach itp i wiem że czasami bardziej można się przejechać na takim co ma pełną rodzinę , nie ma kredytów i wygląda po przebraniu z roboczych ciuchów jakby pracował w biurze niż na kimś kto wygląda ubogo i nie ma co do gara włożyć . Kurcze ludzie idą Święta miejcie serce i wiarę!!!
Nie potrzebnie zakładałem ten wątek, chciałem pomóc kobiecie ale posiadacze firm mają serca ze stali i patrzą żeby wycyckać pracownika a nie pomóc .
Sam jestem też bez grosza bo firma która ostatnio mnie zatrudniła ma w d*pie moje wynagrodzenie za pracę a piszę tu o EKASPRING.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie, nie mam serca ze stali - pracodawcy nie patrzą jak wycyckać pracownika ale żeby samemu nie zostać wycyckanym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Smutne że nikt w tej sprawie nie ma ochoty się wypowiedzieć poza a&g i Halewicz.
Zastanawiam się ile osób ma dzieci na tym forum, pewnie sporo i zastanawiam się co byście zrobili gdyby jakiś Sąd chciałby je zabrać bo nie macie pracy na umowę o pracę na czas nieokreślony?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kto da w dzisiejszych czasach nowemu pracownikowi umowę na czas nieokreślony ? Chyba tylko wariat. Sam szukam pracy i normą jest 1-6miesięczny okres próbny. Może niech pani założy działalność gospodarczą to będzie mogła łatwiej udowodnić swoje dochody, nawet pracując dla różnych pracodawców.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

hmm jestem osobą pracującą na szczęście w beznadziejnej pracy , mam umowę zlecenie już 6 miesiąc a miała być umowa o pracę po 3 miesiącach , ale co mam zrobić obiecanki cacanki a ty człowieku pracuj.

Myślisz że tak łatwo mieć swoją działalność? Szukać na własną rękę pracy itp. Znam ludzi co tak pracują i myślisz że jest lekko , czasami jest dobrze a czasami po 2 miesiące cisza i zastój. Ale czym ja się tu przejmuję przecież to obca dla mnie osoba , niech zabiorą jej dziecko , niech wpadnie w depresję , zacznie ćpać czy pić a potem weźmie linę albo wyskoczy z okna i wtedy będzie dopiero fajnie. Opiszą jej samobójstwo, oczywiście jak ktoś doniesie na http://www.trojmiasto.pl i komentarzy się wtedy posypie oj posypie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiem jak to jest prowadzić działalność, bo miałem ją 8 lat, napisałem jak najłatwiej może udowodnić, że ma dochód itp, nikt jej aktualnie nie zatrudni na stałe, chciałem pomóc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

infolinia praca (14 odpowiedzi)

Konsultant Infolinii Medycznej · LeasingTeam Sp. z o.o. , czy ktoś orientuje się, czy jest to...

PRZEPROWADZKA DO TRÓJMIASTA (33 odpowiedzi)

Witam Kochani proszę o poradę. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, ale zawiodłam się na tym...

praca w call center (26 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...