zaczęło się - sezon wczasowiczów

Temat dostępny też na forum: City Park
Hej, mieszkam w City Park... i zauważyłam, że przybywa wczasowiczów co wynajmują mieszkania ;/
Nie mam nic do nich, gdyby jedynie pilnowali dzieci na placu zabaw.. bo te krzyczą, wrzeszczą, biegają nie zważając na innych porażka, jakby z buszu wypuszczane.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: zaczęło się - sezon wczasowiczów

Tak to niestety jest jak połowa mieszkań została kupiona na wynajem.
Tam były dość "tanie" mieszkania i dlatego tak jest.
Podobnie jest w pobliskim aviatorze też pełno samochodów z obcą rejestracją.
Człowiek się czuje w domu jak w hotelu co chwilę inny sąsiad i ciągły hałas i imprezy. I wiadomo że obcy nie dba o otoczenie tak jak mieszkaniec.
Lipa tak mieszkać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na sytuację trzeba spojrzeć nieco z innej strony. Niektórzy mają uciążliwych sąsiadów całe życie, a tu najwyżej kilka dni, tygodni w roku ;)
Poza tym, niektórzy lubią podróże, więc dla nich wszelkie zmiany, (w tym zmiany sąsiedzkie) są po prostu ciekawe :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

W pełni się zgadzam. Poza tym jeżeli chodzi o konkretnie City Park, to również tu mieszkam i nigdy nie zauważyłam żadnych niedogodności ze strony "przybyszów" :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po ostatniej wizycie "przybyszów" zastałem okradzione mieszkanie. Zwiększony ruch= okazja dla złodziei, nikt nie kojarzy twarzy i zawsze można powiedzieć, ze wynajmuje się mieszkanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niewątpliwie częste zmiany lokatorów sprzyjają kradzieżom, dlatego ważną rolę pełni monitoring i ochrona. Zawsze to jakiś odstaszacz dla amatorów cudzej własności. Ponadto mieszkanie trzeba ubezpieczyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej to unikać budynków w pasie nadmorskim. Aviator, City Park czy inne nadmorskie kolosy to hotele dla turystów.
Lepiej tam nie mieszkać są ciekawsze lokalizacje z normalnymi sąsiadami a nie nowymi co kilka dni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie te wymienione przez Ciebie obiekty mają ochronę i monitoring. Podejrzewam, że nie zdarzają się tam tego typu problemy. Jeżeli jednak przydaży się incydent z włamaniem, to jest przynajmniej na czym oprzecieć dochodzenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zaczęło się - sezon wczasowiczów

bez przesady
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

DPD STREFA PACZKI - proszę o opinie (3 odpowiedzi)

Witajcie, na naszym osiedlu przy ul. Burzyńskiego na Zaspie od jakiegoś czasu jest punkt nadań i...

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...