zakaz ruchu dla rowerów:)

Nie za wcześnie go postawili w Bojanie? Ścieżka rowerowa w proszku ale zakaz już stoi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zakaz ruchu dla rowerów:)

A w którym miejscu go postawili...jakoś nie zwróciłam uwagi..a przyznam ,ze testuję chodniki od jakiegoś czasu ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na początku tej przyszłej ścieżki w Bojanie jadąc w stronę Koleczkowa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja się zastanawiam jak dojechać rowerem np. z Karczemek do Bojana. Znak B-9 Zakaz wjazdu rowerów - stoi zaraz za zjazdem z ronda w Karczemkach na Bojano. Będzie trzeba wziąć rower na plecy i "z buta poginać" do Bojana. Bez sensu.

Jak wiele innych rzeczy.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie mają prawa go tam stawiać skoro nie ma alternatywnej drogi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

jakaś kolejna urzędnicza bzdura... zamiast promować transport rowerowy pod szyldem ekologii lub dobrych i bezpiecznych tras rowerowych to wrzucają zakaz ruchu dla rowerów. nie mam pojęcia czym się władze kierowały, równie dobrze mogliby tam wstawić znak "strefa zamieszkania"...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W ogóle ta droga jedna wielka porażka. W początkowych planach wielkie wizje. Miały być chodniki po jednej drugie strinie od ronda w Chwaszczynie do Koleczkowa. Teraz jakieś fikcyjne pobocza usypywane z piasku które przy średnim deszczu zaczną żłobić leje i droga będzie się zima załamywała. Nie robią krawężników to porażka. Myślę że kaska poszła w błoto i CBA miało by tam niezły ogródek do obrobienia.Zakaz poruszania sie rowerów to totalna porażka. Mogli chociaż z jednej strony zrobić chodniki ale widać kaska rozeszła sie ciekawe gdzie skoro w planach miały być z obu stron na całej długości. Ta droga to jeden wielki przewał i tyle.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za chwilę zacznie się remont ulicy Chwarznieńskiej w Gdyni, który prowadzić będzie ta sama firma która wykonuje DW 218 przez Bojano (Strabag). Jestem ciekawy jakie buble tam wykonają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ja: Z tym zakazem wjazdu rowerów z ronda w karczemkach to mnie rozwaliło:D
Od jakiegoś czasu zastanawiam się i myśle że coś w tym znaku jest nie tak. Teoretycznie znak obowiązuje do pierwszego skrzyżowania z drogą.

Tak, tylko weż pod uwagę co to jest skrzyzowanie. Wyjazd z polnej drogi nie jest skrzyżowaniem. Najgłupsze jest to że w odwrotnym kierunku można jechac.

remont na Morskiej, dla nas z Bojana wlot do Gdyni, remont na Chwarznieńskiej, dla nas również ważna trasa, i koszmarny remont i objazdy na trasie Kwiatkowskiego, gdzie widać paru stojacych chłopów w kamizelkach, to trzeba wyjątkowych strategów i mózgów aby coś takiego wymysleć. Miasto sparalizowane.

czy zauważyliście tablice informacyjną o terenie zabudowanym, przed rondem w Karczemkach. Dwie w odległości czterech metrów od siebie, następna sto kilkadziesiąt. Więcej niz w 3mieście

A ograniczenie do 40 km/h na odcinku rondo Karczemki rondo Chwaszczyno. Znak umieszczony tuż nad ziemia. Może powinni go wkopać i powinniśmy sie domyślać co to za znak. Proponuje tym którzy dostaną mandat za przekroczenie V ustalić czy ma on swoje umocowanie prawne. Primo-w wykazie drogi wojewódzkiej, sekundo -istnieją przepisy określające jak się instaluje znaki drogowe. Na pewno są przepisy.Podejrzewam że zawiesili go panowie wykonujące roboty drogowe na tym odcinku i tyle. A wieszać to mogą ubrania w domu. Na powieszenie takiego znaku musi być papier.Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Grzybiarze-klatwa ignorancji (11 odpowiedzi)

Moje cztery spotkania z grzybiarzami na prywatnej posesji i ciekawe scenariusze. - Pani na...

Jechowi przy ul. Św. Józefa (82 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (693 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...