zamienniki do drukarki

używacie zamienników do drukarki? czy między tymi tańszymi a droższymi jest jakaś różnica?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zamienniki do drukarki

> czy między tymi tańszymi a droższymi jest jakaś różnica?

Oczywiście. W cenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a oprócz ceny?? Czy rzeczywiście jakość takich naj naj tańszych jest taka sama jak droższyczy czy oryginalnyh?

Loteria.
Akurat na tuszach się nie znam. Plujkę co prawda gdzieś mam w jakimś kartonie, ale nie używam od lat.
Pracuję na laserze i wnioski wyciągam na podstawie zakupu tonerów.
Cena (poza oryginałami oczywiście) w żaden sposób nie przekłada się na jakość. Zdarzało mi się za 15 zł kupić toner, który wytrzymywał rok i karton papieru. A zdarzało się, że sporo droższe szły w śmietnik po miesiącu.

Sprawdziłem: ostatnio tzn. półtora roku temu kupiłem dwa tonery na Allegro od użytkownika "ursus_wwa". Bardzo dobra cena i świetna jakość (drugi założyłem z miesiąc-dwa temu). Tusze też ma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

oryginalnyh :) biały kruk, normalnie warto było czekać czterdzieści lat na tak oryginalny babol ;]

Ale żeby nie było to nawiążę do tematu...

Zamienniki są gorszej jakości mniej lub bardziej. Jednakże, gdy cena oryginału to 60zł (a tuszy jest pięć) porówna się z ceną zamiennika 1,99zł to tą jakość można jakoś przeboleć ;]

> a tuszy jest pięć

Jestem strasznie do tyłu z budową plujek.
Pięć tuszy?
CMYK + co?
Biały? ;>

fajnie by było , niestety wpadli tylko na to by dać czarny i czarniejszy :/

Powiedz, że sobie jaja robisz, bo nie wierzę :)

Aczkolwiek, z tym białym tuszem to wcale nie okazał się żart:
http://www.oki.pl/produkty/colour-printers/white-toner-printers/index.aspx

Jeszcze trochę i uwierzę w żarówki świecące na czarno :D

nie robię sobie jaj, Canon to wymyślił

ale ogólnie przeboleje te 1,99zł ;P

https://www.youtube.com/watch?v=PQVZPlt3L18
Polecam obejrzeć filmik bloggera Roberta, pokazuje, że są zamienniki, które niczym nie różnią od oryginalnych. Sam zastanawiam się teraz, czy nie zamówić zamienników tej firmy, Asarto zamiast korzystać z hp. ;]

moja literówka została zauważona ;), mam trochę obawy przed takimi za 1,99, ale ceny niektórych to tylko nieco niższe niż oryginały, chyba najsensowniej wybrać coś ze średniej półki cenowej? U mnie komplet oryginalnych około 200 zł :/

Do swojego urządzenia brother kupuję zamienniki Actis, podobno można kupić stacjonarnie w sferisie ale ja zazwyczaj zamawiam przez allegro, kosztują niedużo a są dobrej jakości.

Moim zdaniem Asarto są lepsze jakościowo. Ja akurat głównie drukuje w czarnym, a głębia tego koloru jest na naprawdę wysokim poziomie.

Inne tematy z forum

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

Kawa czy Herbata - rano (197 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (108 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...