zawody

Czyżby po raz kolejny na cały dzień zostaniemy uziemieni w domach - bez możliwości wyjazdu z pięknej kaszubskiej wioski?
Ogranicza mi się moje prawa obywatelskie w imie tego, że 100 facetów na rowerach (amatorzy) mają ochotę się pościgać
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro mieszkasz na pięknej kaszubskiej wiosce to czemu chcesz z niej wyjeżdżać? Nie ma co panikować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Żeby zwiedzić drugą piękną kaszubską wioskę.
OK - ale tym razem blokada miejscowości tylko 2 godziny - wytrzymamy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

od około 9 do 13 to trwa. Po tym jak zjesz obiad o 12 chwila drzemki i możesz jechać. Jak chcesz zwiedzić wioskę obok to na rowerze możesz przejechać xd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proponuje najpierw przeczytać co jest napisane na tablicy a później robić burzę. Droga jest zamknięta przez godzinę czasu, więc tragedii chyba nie ma

a ul.Kielnieńska od 9.30 dp 13.30 ... to chyba żart jakiś !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie JK przeczytałem - Chylońska 8.45-13.45 - to chyba nie jest "godzina" - wszyscy z okolicy tej ulicy są uziemieni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przez te kilka godzin chyba nie umrzecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak myślała większośc ludzi - którzy już nie żyją

to sam sie zamnknij w domu na pol dnia , moze ktos ma ambitniejsze plany niz siedziec pol wolnej niedzieli bo banda amatorow w obcislych gejowskich fatalaszkach chce sobie urzadzic tour de kaszuby, jak chca sobie pojedzic to niech sobie jezdzac ale w normalnym ruchu , a nie jak napisal kolega wyzej ogracznicza sie prawa i to kilku tysiecy ludzi , z takiego blachego powodu.. Jaki to ma sens wlasciwie ? Nie ma zadnej promocji dla regionu , zadnej charytatywnej zbiorki , totalnie nic , tylko widzimisie tych kilkunastu i**otow na kolazowkach ze chca sobie pojezdzic , a czesc Gdyni i pol gminy Szemud jest zamknieta na pare godzin w niedziele , nie no kur.. rewelacja . Moze by ktos sie chociaz spytal czy mieszkancy wyrazaja zgode na takie rajdy w wolny dzien z wylaczeniem mozliwosci ominiecia tego dziadostwa ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie czeka nas jeszcze wyścig taczek :(

To jak zamierzasz spędzić ten czas do 14 gdyby nie było zawodów. Kaca byś leczył, czy może w kościele byś był?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

widze ze twoj wachlarz zajec w wolnym czasie jest bardzo szeroki hahaha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I to jest cała twoja wypowiedź? Jak nie masz nic ciekawszego do powiedzenia to zamilcz. Miałeś napisać co zamierzałbyś robić w tym wolnym czasie, jak widać nic byś nie robił to i żeś nic nie napisał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Odpowiadam panu ciekawskiemu
Chciałbym na godzinę 12tą pojechać z dzieckiem na urodziny kuzyna, a moja córka chciałby na godzinę 10.00 pojechać na Karwiny do pracy (gastronomia). Zatem musimy wyjechać przed 8.00 i siedzieć (ja 4 godziny a córka 1,5h)
Ciekawość zaspokojona?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To niestety córka musi wyjechać 2h wcześniej, a na uro pojedzie się 2h później. Oczywiście że wolałbym żeby też nie było tych zawodów. Zawsze jakieś utrudnienie. Pamiętam że sam raz musiałem wyjechać kilka h wcześniej na wesele. Ale niestety tak jest jak się mieszka obok takiej aglomeracji. Pewnie wiele osób jechało obejrzeć rajdy np. w Sopocie. Nikogo to nie obchodziło że mieszkańcy mają utrudnione życie, ale fajnie się oglądało jak jeżdżą.

raczej Ty zamilcz ze swoimi frajerskimi wypowiedziami , co chce robic w wolnym czasie to moja sprawa a nie twoja , choc widac bardzo interesujesz sie czyims zyciem , widac samemu nie masz co robic z wlasnym? Zamknieta ulica ogranicza mieszkancow , w gwoli scislosci nawet jakby nic nie chcieli robic , powinni miec i maja prawa , zeby robic. Tak wiec idz sobie siedz pol dnia w kosciele i nie zawracaj d*py innym tymi wyscigami ktorych nikt tutaj po za toba nie chce . Koncze polemike z toba bo trzymasz sie poziomem asfaltu i nie wnosisz nic do tematu. Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twoja wypowiedź jest na poziomie bardzo "frajerskim". Ogranicza twoją wolność? To możesz zawsze iść sobie z buta, nikt ci nie zabrania. Bardzo wielkie macie problemy w życiu. Idźcie z tym do premiera. Powiedźcie mu, że zawody zabierają wam 5h z życia. Tylko z siebie pośmiewisko potraficie zrobić. Widocznie 500+ bardzo działa na rozwój patologi w naszym społeczeństwie. Tylko szkoda że wszyscy potrafimy spinać się jeden do drogiego tylko jeśli jesteśmy anonimowi. Jakoś nikt z nas nie ma odwagi podpisać się własnym imieniem i nazwiskiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie masz racji - gdyż w Sopocie jest alternatywny przejazd, jest komunikacja miejska a w momencie gdy zamykają ci ulicę to możesz zostawić auto 2 ulice dalej (i wyjechać). Mieszkańcy Koleczkowa żadnej z tych szans nie mają.

Powiedzial ten co podpisuje sie jako anonim ....

Panie JK - errata
8.00-13.45 Chylońska
8.00-14.00 skrzyżowanie

Proszę Was, nie obwiniajcie za zaistniała sytuacje rowerzystów ! Oni płaca kasę prywatnej firmie która organizuje zawody w których biorą udział. Winni są ci którzy wydają pozwolenia na zamknięcie dróg, urzędnicy może maja z tego korzyści od organizatora.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

I jak, wszyscy przeżyli w czasie tych zawodów?

Ch Cie to obchodzi lajzo

Oj wystaje sloma z butow a myslalem ze kulturalnych mam wspolmieszkancow

Inne tematy z forum

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (121 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (160 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....