zazynek

Serdecznie zapraszam na wrzesniowa impreze a'la "Harpagan" zwana zażynek, ktora odbedzie sie na Podlasiu. Wiecej informacji www.zazynek.prv.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zazynek

William napisał(a):

> Serdecznie zapraszam na wrzesniowa impreze a'la "Harpagan"
> zwana zażynek, ktora odbedzie sie na Podlasiu. Wiecej
> informacji www.zazynek.prv.pl

Witam!
Można trochę więcej informacji? Podejrzewam, że impreza jest na oriantację(?), jaki charakter trasy, limity czasowe itp?

Postaram się przyjechać, bo niedaleko będę miał.:P

Tylko jeszcze jedna sprawa. Pewnie ktoś powie, że jestem upierdliwy, ale tylko się chcę upewnić. No więc Wasza Impreza nazywa się Zażynek. Tak się zastanawiam, czy chodziło Wam o utworzenie neologizmu od wyrazu zażyć, czy zarzynać. Jeżeli chodzi o Imprezę którą mamy zażywać, jak świeżego powietrza, to pisownia jest jak najbardziej w porządku. Jeżeli natomiast Impreza ma nam porozpruwać gardła, to najwidoczniej zakradł się chochlik, którego trzeba jak najprędzej zarżnąć. Nie dysponuje jednak odpowiednim do tego sprzętem, więc sprawę tą pozostawiam Wam, Drodzy Organizatorzy.

Odwiedziłem kilka razy Puszczę Knyszyńską, po raz pierwszy gdy szedłem dookoła Polski. Teren bardzo podobny do naszych Borów Tucholskich.

Moze sie zle wyrazilem z tym a'la Harpagan... Jest rajd dlugodystansowy... 100 km pieszo w 24 godz. lub 250 km rowerem w 24 godz.

Jeszcze raz zapraszam wszystkich na ZAżynek 2003. Impreze odbedzie sie we wrzesniu w okolicy najwiekszego parku krajobrazowego w Polsce czyli Puszczy Knyszyńskiej. Szczegoly na stronie www.zazynek.prv.pl ZAPRASZAMY