zglaszanie startu przez neta

hey ho co myslicie o zglaszaniu udzialu w Harpaganie prze neta wysylanie skanu dowodu wplaty itp? ...jak mozecie napiszcie co myslicie o tym formularzu co byl teraz przez ktory mozna bylo sie zglaszac teraz moze w przyszlej edycji da sie go bardziej usprawnic przy okazji dodac jakas ankiete itp...........chcialbym tez podziekowac Leszkowi M ktory skorzystal z pomyslu i wspolnymi silami usprawnilismy sposob zgloszen:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zglaszanie startu przez neta

Usprawnić? Czemu nie. Powinno się dążyć do coraz lepszych rozwiązań, choć obecny system moim zdaniem (albo raczej w moim wypadku) sprawdził się znakomicie. Słowa uznania dla ludzi, którzy utworzyli i dali radę opanować cały system. Nie było np. żadnego problemu z dowodami wpłaty. Organizatorzy mieli odp. dokumentację przy sobie i brak kopii/ksera/wydruku nie oznaczał niemożliwości startu. Osobiście uważam, że system sprawdził się w 100%.

Dziękuje HAMIL'owi!

..osobiście i w imieniu wszystki innych organizatorów za stworzenie aplikacji do zgłaszania przez Internet;-)

Przy następnej edycji napewno jeszcze usprawnimy obecną aplikację choć i ta już i tak się sprawdziła!;-)

--
zdrówko

Wiele razy zgłaszałem się przez internet na rózne zawodty- głównie na maratony. Myślę, że jest to bardzo dobry sposób. Nie wyeliminuje jednak konieczności weryfikacji w biurze zawodów, ale z pewnoscią ułatwi i przyspieszy jego pracę. Dowód wpłaty zawsze warto mieć przy sobie, bo technika i banki platają nieraz rożne figle. Wysyłanie skanów dowodu wpłaty nie jest chyba konieczne. Jeśli wpłacimy z dużym wyprzedzeniem to organizator otrzyma te dane z banku, a jeśli chcemy to zrobic przed zawodami to chyba można zabrać pieniążki i wpłacić przed startem :).

Był to na pewno duży krok naprzód, ale to jeszcze nie to. :->
Wszystkich przelewów już dawno dokonuję przez Internet,
chyba że ktoś chce dowód wpłaty. Wtedy muszę zasuwać
na pocztę i do tego płacę 3.50.
Druga sprawa to skaner, który jest potrzebny do zeskanowania
dowodu wpłaty.
Sam o wszystkich wpłatach na moje konto mogę się dowiedzieć
od razu, łącząc się z bankiem i sprawdzając historię operacji.
Fajnie byłoby, gdyby organizatorzy założyli takie konto
do obsługi imprezy (albo włączyli usługę dla istniejącego konta),
wtedy automatycznie odpada problem z chodzeniem na pocztę,
problem ze skanowaniem i problem ze świstkiem, bo organizatorzy
mogą po prostu sprawdzać na bieżąco za pośrednictwem Internetu
kto, kiedy i ile wpłacił.

A sam system przyjmowania zgłoszań mi się podobał :-)

Niestety dla firm i organizacji dostęp do konta przez internet z reguły nie jest darmowy - poza tym jak zarządzasz własnym pieniędzmi przez neta to to jest twój kłopot. Jak w grę wchodzą nie twoje włane pieniądze to się perspektywa troche zmienia.

dołączam się do przedmówcy, ja też płacę przez internet i fajnie jak mógłbym płacić za harpagana przelewem a nie na poczcie

Proponuję dla organizatorów aby zorganizowali specjalną wirtualną trasę dla internautów - po co wychodzić z domu