zmarł nasz wójt???

czy to prawda ze nasz wójt zmarł dzisiaj rano???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zmarł nasz wójt???

Jaki nasz? Twój może tak ale nie Bojana. Myślę o emocjonalnych aspekcie sprawy.

chodzi o wójta naszej gminy Engelbert?? podobno zmarł dzisiaj rano
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak to prawda
http://www.szemud.pl/aktualnosci/1/476.html

szkoda człowieka ale dla Bojana to dobry nie był.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

To smutna wiadomość. Wyrazy współczucia dla rodziny. Natomiast cieszy mnie, że nastąpi zmiana na stanowisku wójta, szkoda że w takich okolicznościach.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda mi człowieka, ale jako osoba publiczna cieszę się że ktoś nowy zasiądze na stanowisku wójta, tylko by ludzie wybrali kogoś rozsądnego.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak,to prawda,że wójt zmarł.Był w Egipcie na wczasach.Miał podobno coś z sercem,no a jak wiadomo w Egipcie inny klimat.Może zawał...a może ....krążenie.CZłowieka szkoda,ale taka kolej rzeczy.... Może w końcu ktoś rozsądny będzie wójtem tej naszej gminy????
Siedzą w tym urzędzie i pierdzą w stołki.....całe rodziny.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://wejherowo.naszemiasto.pl/artykul/1744833,nie-zyje-zbigniew-engelbrecht-wojt-gm-szemud-zmarl-podczas,id,t.html

Klika rządzi gminą.
Wójt był marionetką.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

wg prawa to premier wyznacza kogoś na pełniącego obowiązki wójta.

Swoją drogą gdzie sie podział mój koment na ten temat?

Zgadza się. To premier teraz musi wyznaczyć osobę pełniącą obowiązki. pewnie znając życie "Płemieł" to nawet nie wie gdzie jest gmina Szemud
Koment? W dziwny sposób zniknął. Nie pierwszy nie ostatni raz. I to jest właśnie ^&#^%$%(&

To nie będzie pełnił teraz funkcji wójta Zastępca Wójta do czasu wyboru nowego?

Pewnie tak, ale to jest decyzja Premiera. Jak wybierze mnie to ja będę pełnił. A co! A tak poważnie, do chwili wskazania osoby, to nie wiem kto pełni.
Znając życie Premier w szybkim czasie wskaże osibę i pewnie zastępcę, bo kto teoretycznie zna się lepiej?

A tak dla informacji:

"W razie wygaśnięcia mandatu wójta przed upływem kadencji (np. w razie odmowy złożenia ślubowania, złożenia pisemnej rezygnacji, śmierci, odwołania z urzędu) funkcję wójta, do czasu objęcia obowiązków przez nowo wybranego wójta, pełni osoba wyznaczona przez premiera.

W sytuacji, gdy wójt nie może wykonywać swych kompetencji w wyniku: tymczasowe aresztowanie, odbywanie kary pozbawienia wolności wymierzonej za przestępstwo nieumyślne, odbywanie kary aresztu albo niezdolność do pracy z powodu choroby trwającej powyżej 30 dni, kompetencje wójta z mocy prawa przejmuje jego zastępca, a w sytuacji gdy powołano więcej niż jednego zastępcę pierwszy zastępca."

Trochę wali mi to komuną, takie wybieranie "komisarza" przez premiera, to od czego są wojewodowie, albo starości powiatowi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak zwyczajnie po ludzku to szkoda człowieka,pewnie.Kondolencje dla rodziny.Ale tak politycznie i społecznie to mam nadzieje,że teraz na tym stanowisku będzie ktoś o szerszych horyzontach,kto dużo zrobi i będzie trochę mniej uwikłany w tutejsze kliki.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

skąd masz takie durne informacje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

- tyle nam zostaje... beda wybory... moze jakas kampania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zajrzyj do poprzednich postów i słownika ortograficznego
1. żadnych wyborów nie będzie
2. BÓJTA

Wiadomo już, kiedy pogrzeb?

morze nowo wybrany wójt zainteresuje się Bojanem (DROGAMI)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

przedwczoraj widziałam jak pan spychaczowy jeździł po ulicy św. Józefa i Wrzosową z podniesionym pługiem. Wczoraj w okolicy Sportisu dziury uniemożliwiały przejazd. Czy zapłata za każdy przejazd nie powinna być uzalezniona od uzyskania potwierdzenia i podpisu przynajmniej jednego z mieszkańców ulicy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A temat jest: zmarł nasz wójt???
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

wybrano rade soleckq radnych soltysa co wiqcej potzeba to ich obowiqzek zajqc sie tematem ale skutecznieo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A po polsku?:D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zakup bliźniaka (42 odpowiedzi)

Cześć Wszystkim, Planuje przeprowadzenie się do Bojana z Gdyni. Aktualnie mieszkamy w bloku na...

Kanalizacja (4 odpowiedzi)

Czy to nie dziwne że Aleja Brzozowa bardzo szybko doczekała się kanalizacji natomiast mieszkańcy...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (693 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...