zwroty z sm bałtyk za wymianę okien i drzwi w mieszakaniu

Witam.

Właśnie wracam z Administracji sm bałtyk witomino.

Dokonałem wymiany okien i drzwi wejściowych w mieszkaniu.
W związku z tym postanowiłem upomnieć się o zwrot.

Niestety, oznajmiono mi iż SM Bałtyk nigdy nie zwracała za wymianę drzwi wejściowych.

Natomiast odnośnie zwrotu za wymianę okien, to w 1999 poprzedni właściciel już otrzymał zwrot i mi się takowy zwrot nie należy nawet gdyby okna miały 100 lat.

Co więcej, gdyby mi się zwrot należał, to czekała by mnie wizyta inspektora w mieszkaniu, kontrola złożonych wniosków, spełnienie wytycznych dotyczących okna i finalnie zwrot rzędu 150zł.

Pamiętam jak dziś, gdy chciałem uzyskać zwrot za planowaną wymianę instalacji elektrycznej.

Te komisje na mieszkaniu przed rozpoczęciem prac, moje własne obliczenia odnośnie przewidywanych sprzętów w kuchni, które musiałem obowiązkowo dostarczyć Inspektorowi oraz komplet uprawnień elektryka, chyba tylko świadectwa od Bierzmowania Elektryka nie wymagali.

Wiedziałem, że jest źle z SM Bałtyk, ale chyba już poniżej zdrowego rozsądku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zwroty z sm bałtyk za wymianę okien i drzwi w mieszakaniu

SM Bałtyk rządzi się swoimi prawami od lat! Krążą już legendy o ich podejściu do mieszkańca. Znajomi przestrzegali nie kupuj mieszkania na Witominie bo tam SM Bałtyk. Twór, który doskonale zdaje sobie sprawę, ze wiele mieszkań po nich podlega.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po zaistniałej sytuacji zadzwoniłem natychmiast do Centrali SM Bałtyk.

Chciałem dowiedzieć się czy faktycznie, tak jak opisałem na forum wcześniej, ze zwrotami w SM Bałtyk faktycznie jest.

Poinformowano mnie telefonicznie, że sprawa zwrotów jest wewnętrzną sprawą oddziałów SM Bałtyk , a nie Centrali.

W związku z tym podyktowano mi numer z powrotem do Witomina (brak winnych, jakby co)

W razie wizyty Szanownej Redakcji na Witominie, proszę o kontakt na maila z którego wysłałem link.

Chętnie udostępnię treść moich korespondencji z SM Bałtyk oraz wskażę palcem osoby, które informowały mnie dzisiaj , czyli 22.03.2023 - jakie to zasady w SM Bałtyk obecnie obowiązują.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0