Sensacyjna, pierwsza w historii teatru sceniczna adaptacja książki kucharskiej. W ślad za Lucyną Ćwierczakiewiczową, mistrzynią XIX-wiecznej polskiej gastronomii wkraczamy w kosmos dawnych smaków, przepisów, obyczajów stołowych i kuchennych. Wkrótce jednak okazuje się, że receptury móżdżku po polsku czy kołdunów litewskich, mają swoje drugie dno, prowadzą do ciekawych refleksji nad cywilizacją konsumpcji.
grają:
Wanda Neumann, Marzena Nieczuja-Urbańska, Małgorzata Jaśkiewicz, Ryszard Ronczewski, Stanisław Michalski, Marek Richter, Aleksander Skowroński, Arkadiusz Cyran, Dawid Zawadzki
reżyseria: Wiesław Hołdys
scenografia: Janusz Tartyłło
kostiumy: Dorota Morawetz
choreografia: Jerzy Stańda
muzyka Andrzej: Głowiński
konsultant gastronomiczny: Barbara Kruszewska
grają:
Wanda Neumann, Marzena Nieczuja-Urbańska, Małgorzata Jaśkiewicz, Ryszard Ronczewski, Stanisław Michalski, Marek Richter, Aleksander Skowroński, Arkadiusz Cyran, Dawid Zawadzki
reżyseria: Wiesław Hołdys
scenografia: Janusz Tartyłło
kostiumy: Dorota Morawetz
choreografia: Jerzy Stańda
muzyka Andrzej: Głowiński
konsultant gastronomiczny: Barbara Kruszewska