Zapraszamy na kolejną edycję cyklu kolacji przygotowywanych przez czterech uzdolnionych szefów kuchni (Sztuczka, Eliksir, Mercato, Biały Królik).
Menu: Podczas kolacji istnieje możliwość domówienia foodparingu tzn. dopasowanych koktajli do poszczególnych dań w cenie 90 zł / 5 koktajli
AMOUS BOUVHESztuczka: flat bread z klasycznie doprawionym tatarem zawiniętym w seler / lubczykowy majonez / rzeżucha
Biały Królik: dynia piżmowa fermentowana w kwiatach bzu Mercato szprot / majonez pietruszkowy / chips rybny
Marcato: szprot/ majonez pietruszkowy / chips rybny
STARTERSztuczka: łosoś jurajski 44'C / jagnięcy majonez / świeży majeranek / oliwa z oliwek / lody z czarnego sezamu / ogórek kompresowany / żel z ogórka / groszek czepny / pistacje; koktajl: Oude Genever / kordial z liści kolendry / peychaud's bitter / delikatna piana z orzechów laskowych
Biały królik: jajko zielononóżki / ziemniaki / suszona wieprzowina / polskie trufle; koktajl: Jameson bekonowy / syrop klonowy / piwo stout
Mercato: brzuszek z dzika / czosnek fermentowany / salsefia /dymka; koktajl: Whisky Hankey Bannister / redukowany sok jabłkowy z shrubem jabłkowym / herbata earl grey
DANIE GŁÓWNE Eliksir: makrela / węgorz wędzony / koper włoski / limonka / burak / siano. Koktajl: Tequilla Blanco infuzowana kwiatem hibiskusa / redukowany i klarowany grejpfrut / Prosecco
PREDESER
Eliksir: wiśnia / biała czekolada / szczaw
DESERUmam: tarta czekoladowa; koktajl: własnej produkcji irish cream na rumie Havana 3yo / karmel / mięta / shot cold brew dla odświeżenia
PETIFOUR Umam: pralina czarna porzeczka / makaronik matcha / lemon curd