Jak co roku w niecodzienny sposób obchodzimy nasze urodziny. Tym razem do współpracy zaprosiliśmy naszego kolege Łukasza Toczka -szefa kuchni warszawskiej Foccacci. 23-04-16 w restauracji Sztuczka oraz miesiąc później 21-05-16 w restauracji Foccacia zaserwujemy identyczny set przygotowany przez Rafała i Łukasza. Pierwszy z nich to specjalny set lunchowy serwowany od 13:00 do 15:00 oraz dwa bloki rezerwacyjne (o 17:00 i 20:30), które uczcimy wyjątkową kolacją.
Urodziny SztuczkiWałęsa & Toczek
23 / 04 / 2016- Sztuczka
21 / 05 / 2016- Focaccia
LUNCH13:00-15:00
Aperitif
Schlumberger, Sparkling Brut Nature NV
Snack
ogórek / mięta / limonka
cucumber / mint / lime
śledź / jabłko / koperek
herring / apple / dill
Dania główne / Main Courses
szparagi / czosnek niedźwiedzi / wołowina
asparagus / wild garlic / beef
Feudi di San Gregorio, Falangina del Sannio DOC 2014
żółtko / trufla / pieczarka / cebula
egg yolk / truffle / button mushroom / onion
San Marzano, "Il Pumo" Primitivo Salento IGP 2014
łosoś / rzepa / imbir / limonka / wasabi
salmon / turnip / ginger / lime / wasabi
Dr. Loosen, "L' Riesling 2014
kalafior / boczek / kaczka
cauliflower / bacon / duck
Bila-Haut (M. Chapoutier), "Occultum Lapidem" 2014
Desery / Desserts
burak / philadelphia / porzeczka
beetroot / philadelphia / currant
Preiss Zimmer, Gewurztraminer "Hengst" Grand Cru Alsace AOC 2012
popcorn / słony karmel / palone masło
popcorn / salty caramel / beurre noisette
Royal Tokaji, "Blue Label" 5 Puttonyos Aszú 2009
Napoje / Hot & Cold drinks
Cisowianka Perlage & Classique - mineral water
kawa, herbata / coffee, tea
Koszt / Price
100 zł - osoba / per person
210 zł - osoba (z aperitif i selekcją win) / per person (with aperitif and wine selection)
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 % / extra service charge 10 % will be added to your bill
KOLACJA / DINNER
17:00 - 20:00
20:30 - 24:00
Aperitif
Schlumberger, Sparkling Brut Nature NV
Snack
świńska skóra / avocado / miecznik
pork skin / avocado / swordfish
lardo / seler / musztarda / orzech laskowy
lardo / celeriac / mustard / hazelnut
Dania główne / Main courses
wołowina / ostrygi / estragon
beef / oysters / tarragon
Feudi di San Gregorio, Falangina del Sannio DOC 2014
szyjki rakowe / rukiew wodna / żółtko przepiórcze
crayfish / watercress / quail egg yolk
Bodegas Catena Zapata, "Catena Alta" Chardonnay 2013
grasica / ośmiornica / natka pietruszki / czosnek
sweetbread / octopus / parsley / garlic
Sierra Salinas, "Puerto Salinas" Alicante DO 2010
jagnięcina / kurki / karczoch
lamb / chanterelles / artichoke
Antonin Rodet, Mercey En Sazenay Mercurey Premier Cru AOC 2012
Desery / Desserts
lody pistacjowe / kokos / kiwi
pistachio ice cream / coconut / kiwifruit
Preiss Zimmer, Gewurztraminer "Hengst" Grand Cru Alsace AOC 2012
rabarbar / pomarańcza / czekolada
rhubarb / orange / chocolate
Burmeister, Porto "Colheita" 1998
Petit Fours
Digestif
Krzeska (Polmos SIedlce)
Napoje / Hot & Cold drinks
Cisowianka Perlage & Classique - mineral water
kawa, herbata / coffee, tea
rezerwacjasztuczka@gmail.com
58 622 24 94
SZTUCZKA