Zejdźcie z nami do piwnicy w Halloween? Na szczęście nie zabierzemy Was do piwnicy pełnej strachów (choć może pajęczyna gdzieniegdzie się pojawi), a do tej, w której przez długie miesiące a czasem lata dojrzewają wina.
Halloween to idealna okazja, żeby sięgnąć po ciemniejsze strony winiarskiego świata. Tym razem nie będzie lekko i owocowo będzie głęboko, gęsto i z dymnymi aromatami. Przyjrzymy się winom, które spędziły sporo czasu w beczce. Porozmawiamy o tym, jak czas, drewno i rodzaj beczki wpływają na smak i strukturę wina. Pojawią się etykiety z mocnym, ciemnym kolorem i konkretnym charakterem to degustacja dla tych, którzy lubią, gdy w kieliszku dzieje się dużo.
Podczas degustacji spróbujemy:- Pesolillo, Montepulciano d'Abruzzo Riserva (czerwone wino z Włoch)
- Bodegas Martinez Alesanco, Nada Que Ver, maturana tinta (czerwone wino z Hiszpanii)
- Vina Chocalan, Syrah Gran Reserva (czerwone wino z Chile)
- Los Haroldos, Malbec Reserva (czerwone wino z Argentyny)
W czasie spotkania, oprócz wina, na stole znajdą się oliwki, pieczywo z rzemieślniczej piekarni, oliwa, ocet balsamiczny oraz woda. Czas trwania degustacji: 1,5 2 godziny.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.