Mark Shannon (enolog z Kalifornii) i Elvezia Sbalchiero (guru marketingu z Friuli), poznali się i zakochali w sobie w 1997 roku na Sycylii, by nastepnie włożyć całe swoje serce oraz wiedzę i doświadczenie w projekt A Mano! A efekty tej miłości i determinacji będziemy mieli przyjemność zaprezentować Państwu podczas wieczoru degustacyjnego, już 27 lutego o godzinie 18:00 w Zafishowani WINE bar&store!
Degustację poprowadzą: Dariusz Knyszyński gość specjalny, przedstawiciel Noma Wina Włoskie oraz manager restauracji Zafishowani - Grzegorz Bednarski. Za stronę kulinarną odpowiedzialny będzie Szef Kuchni - Jarosław Kaszuba.
- W MENU -
2022 A-MANO IMPRINT OF MARK SHANNON
I.G.T. PUGLIA, FALANGHINA
+ ceviche z pstrąga tęczowego z Naturalnej Hodowli Pstrąga Zielenica / pomarańcza / chili / kolendra / mango / kawior z pstrąga
2022 A-MANO
I.G.T. PUGLIA, FIANO, GRECO
+ boczniak / zioła / majonez / finger lime
2022 A-MANO ROSATO
I.G.T. PUGLIA, PRIMITIVO
+ halibut / zapiekane puree ziemniaczane / sos truskawkowy / limonka / olej zielony / marchewka
2021 A-MANO IMPRINT OF MARK SHANNON
I.G.T. PUGLIA, SUSUMANIELLO
+ udziec cielęcy duszony / skorzonera / podgrzybek / polenta
2021 A-MANO IMPRINT OF MARK SHANNON
I.G.T. PUGLIA, PRIMITIVO
+ ganache czekoladowy / pomarańcza kompresowana / słony karmel