Restauracja Malinowy Ogród zaprasza na Andrzejki "Kulinarna podróż z różnych stron świata"
W tym dniu proponujemy Państwu świetną zabawę przy muzyce na żywo oraz znakomite menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni Jarosława Roszaka.
Menu 149 zł / os.
Przekąska zimna na poczatek: - Krewetki z marynaty ziołowo – czosnkowej z ananasem, podane w koszyczku z tortilli z sosem koktajlowym (KARAIBY)
Zupa do wyboru: - Zupa kokosowa z kurczakiem (TAJLANDIA) - Kołduny litewskie w rosole (LITWA)
Danie główne: - SALTIMBOCCA ALLA ROMANA – sznycelki cielęce nadziewane szynką parmeńską i szałwią, podane z sosem winno – rumianym, kluseczkami gnocchi i bukietem warzyw (WŁOCHY)
Bufet zimny: - ROGET LAKS – wędzony łosoś podawany na grzankach (SKANDYNAWIA) - Trójkolorowa terrina rybna (FRANCJA) - Sandacz faszerowany z szyjkami rakowymi (KUCHNIA POLSKA) - Szwedzkie MATIESY, podane z jabłkami, śmietaną i borówkami (SKANDYNAWIA) - VITELLO TONNATO – cielęcina w sosie tuńczykowym(WŁOCHY) - CARPACCIO z polędwicy wołowej (WŁOCHY) - Kaczka faszerowana po polsku (KUCHNIA POLSKA) - TERRINE DE LAPIN – pasztet z królika (FRANCJA) - Rolada z indyka po żydowsku (KUCHNIA ŻYDOWSKA) - LEVERPOSTEJ – duński pasztet z wątróbki (DANIA) - Sałatka grecka z fetą (KUCHNIA GRECKA) - Sałatka Nicejska z tuńczykiem (FRANCJA) - RöDBETSALLAD – sałatka z buraczków (SZWECJA) - GUACAMOLE (MEKSYK), SALSA MEXICANA (MEKSYK) - Sos tatarski, sos żurawinowy, marynaty - Pieczywo, masło
Po północy dania do wyboru: - Węgierska zupa gulaszowa z kluseczkami (WĘGRY) - Solanka po lwowsku (KUCHNIA KRESOWA) - Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą (KUCHNIA POLSKA)
Napoje i alkohole - Woda mineralna Ostromecko 330 ml - Sok owocowy Tymbark 250 ml - Wódka Finlandia 250 ml lub wino wytrawne białe lub czerwone 375 ml