stat
Impreza już się odbyła

Anna to food stylistka, kreatywny kucharz. Szkoliła się w Akademii Kulinarnej Tante Marie Culinary Academy w Wielkiej Brytanii, gdzie uzyskała dyplom Cordon Bleu. Odbyła staże w cenionych restauracjach z gwiazdkami Michelin: Geranium w Kopenhadze (***), Kadeau w Kopenhadze (**), Atelier Amaro w Warszawie (*). Według Anny gotowanie to sztuka, która łączy w sobie wszystkie zmysły. Zachwyca ją niekończąca się możliwość kreowania dań, łączenia ze sobą składników i technik. Ceni prostotę i wydobywanie z najprostszych składników tego, co najlepsze. Gotuje zgodnie z filozofią zero waste, wykorzystuje kreatywnie każdy fragment produktu.

lis 23

sobota, g. 11:00

bilety 350 zł
lis 30

sobota, g. 19:00

Gdynia,
bilety 175 zł
Menu
- Burrata z grillowanymi brzoskwiniami, pomidorami i pesto bazyliowo-pistacjowym
- Tagliata di manzo - plastry różowego rostbefu, emulsja truflowa, sałatka ze świeżych ziół, oliwa borowikowa, chipsy z parmezanu /
- Plastry grillowanego bakłażana, emulsja truflowa, sałatka ze świeżych ziół, oliwa borowikowa, chipsy z parmezanu
- Arancini al nero di sepia z szafranowym sosem pomidorowym / Arancini zielone z szafranowym sosem pomidorowym
- Cannoli z kremem różanym i pistacjami

Możlwiwa opcja vege, konieczne zgłoszenie na adres maciej@finebite.co maksymalnie do 3 dni przed kolacją