Warsztaty skierowane są dla wszystkich którzy uważają, że do gotowania nie są stworzeni, lub może skończyły się pomysły na kreacje nowych potraw. Udowodnimy, że każdy może być mistrzem w swojej kuchni.
Podczas zajęć przekonacie, że w kuchni nie są do końca istotne proporcje, będziemy stosowali proste miarki (łyżka, kubek 0,2l, itp...). Omówione zostaną produkty z których będziemy przygotowywali potrawy, pochodzenie oraz możliwości obrabiania. Zastosujemy różne techniki kulinarne, pozwoli Wam na uwolnienie wyobraźni i tworzenie zupełnie nowych smaków. Warsztaty zawsze będą miały temat przewodni. Przekonacie się, że kuchnia to nie zaklęte rewiry.
Produkty
- ryby (łosoś, wędzony pstrąg, dorsz, śledź, dorada)
- warzywa i owoce (limonka, czerwona cebula, szalotka, pomarańcze, awokado, ziemniaki, pomidory, cebula, czosnek, chili, por, kukurydza, pasternak)
- zioła (kolendra, koperek, nać pietruszki, oregano, tymianek, rozmaryn, mięta)
- inne (masło, oliwa, kapary, mleko, ocet winny, majonez, gałka muszkatołowa, wędzona papryka, mąka pszenna, sól morska)