Któż z nas nie kupił sobie kiedykolwiek czegoś z wózka/budki przy ulicy, śpiesząc się do pracy lub podczas całodniowego zwiedzania? Tym razem będziemy mieli okazję spróbować orientalnych przysmaków z krajów azjatyckich, gdzie pomiędzy gwarem ulicy można odnaleźć stoiska z gwiazdką Michelin, pełne perfekcyjnie skomponowanych dań.
Co przygotujemy? - Laksa (malezyjska zupa z owocami morza)
- Baozi (bułeczki na parze z nadzieniem)
- Satay (kurczak z sosem orzechowym)
- Kue putu (indonezyjski deser z pandanem i kokosem)
Bonus: - Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek.
- Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club.
Co zapewniamy: - Poczęstunek na dobry początek - niespodzianka od Skoma Food Club!
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Kto prowadzi: Mariusz Buller
Co musisz przynieść: - Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne: Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.