stat
Impreza już się odbyła

Któż z nas nie kupił sobie kiedykolwiek czegoś z wózka/budki przy ulicy, śpiesząc się do pracy lub podczas całodniowego zwiedzania? Tym razem będziemy mieli okazję spróbować orientalnych przysmaków z krajów azjatyckich, gdzie pomiędzy gwarem ulicy można odnaleźć stoiska z gwiazdką Michelin, pełne perfekcyjnie skomponowanych dań.

gru 28-31

sobota - środa, g. 11:00, 13:00, 15:00

Gdynia,
bilety 35 zł
cze'26 6

sobota, g. 11:00

Gdańsk, Epicentrum, Ul. Batorego 18
bilety 80 zł
przedsprzedaż 70 zł
Co przygotujemy?
- Laksa (malezyjska zupa z owocami morza)
- Baozi (bułeczki na parze z nadzieniem)
- Satay (kurczak z sosem orzechowym)
- Kue putu (indonezyjski deser z pandanem i kokosem)

Bonus:
- Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek.
- Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club.

Co zapewniamy:
- Poczęstunek na dobry początek - niespodzianka od Skoma Food Club!
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!

Kto prowadzi:
Mariusz Buller

Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.

Alergie i ograniczenia dietetyczne:
Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.