stat
Impreza już się odbyła

Bal Przebierańców

bal

Zapraszamy na bal karnawałowy w Karczmie Swojak.

kwi 27-28

sobota - niedziela, g. 20:00

MENU

Zupa:
Rosół wołowo drobiowy z makaronem domowej roboty

Drugie danie:

Zrazy z wieprza faszerowane boczkiem wędzonym, cebulą i ogórkiem kiszonym podane z ziemniakami z wody i buraczkami zasmażanym

Zimne zakąski do kieliszka:

Galareta z kury wiejskiej i warzyw
Śledź po wiejsku marynowany w occie i cebuli
Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą
Jaja faszerowane na dwa sposoby
Tatar w klasycznej odsłonie

Deska pieczystych mięs:

Rolada z drobiu faszerowana warzywami
Rolada wołowa z białą kiełbasą z kaszubskiej masarnii
Rolada z wieprza faszerowana papryczkami peperoni
Polędwiczka faszerowana śliwką wędzoną
Pasztet z watróbek kurzych aromatyzowany tymiankiem

Sałatka:

Sałatka ziemniaczana ze śledziem
Zielone sałaty z pieczonym burakiem i dynia , orzechami oraz serem zagrodowym

Dodatki:
Pieczywo, masło, ogórki kiszone , smalec , musztarda, chrzan

Na ciepło w trakcie imprezy:
Żurek z białą kiełbasą prosto z kaszubskiej masarnii podany z jajem i ziemniakami
Gulasz wołowy aromatyzowany kminkiem podany z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

Napoje:
Serwis Kawowy oraz Herbaciany dostępny przez calą uroczystość b/o
Woda z mięta i cytryną podana w dzbankach 0,5l / Osoba
Soki 0,5l Osoba

ALKOHOLE we własnym zakresie Lub kupione u Nas w lokalu