Zapraszamy na bal karnawałowy w Karczmie Swojak.
MENUZupa:Rosół wołowo drobiowy z makaronem domowej roboty
Drugie danie:Zrazy z wieprza faszerowane boczkiem wędzonym, cebulą i ogórkiem kiszonym podane z ziemniakami z wody i buraczkami zasmażanym
Zimne zakąski do kieliszka:Galareta z kury wiejskiej i warzyw
Śledź po wiejsku marynowany w occie i cebuli
Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą
Jaja faszerowane na dwa sposoby
Tatar w klasycznej odsłonie
Deska pieczystych mięs:Rolada z drobiu faszerowana warzywami
Rolada wołowa z białą kiełbasą z kaszubskiej masarnii
Rolada z wieprza faszerowana papryczkami peperoni
Polędwiczka faszerowana śliwką wędzoną
Pasztet z watróbek kurzych aromatyzowany tymiankiem
Sałatka:Sałatka ziemniaczana ze śledziem
Zielone sałaty z pieczonym burakiem i dynia , orzechami oraz serem zagrodowym
Dodatki:Pieczywo, masło, ogórki kiszone , smalec , musztarda, chrzan
Na ciepło w trakcie imprezy:Żurek z białą kiełbasą prosto z kaszubskiej masarnii podany z jajem i ziemniakami
Gulasz wołowy aromatyzowany kminkiem podany z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym
Napoje:Serwis Kawowy oraz Herbaciany dostępny przez calą uroczystość b/o
Woda z mięta i cytryną podana w dzbankach 0,5l / Osoba
Soki 0,5l Osoba
ALKOHOLE we własnym zakresie Lub kupione u Nas w lokalu
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.