stat
Impreza już się odbyła

Beaujolais Nouveau w Piwnicy Rajców

paź 6

niedziela, g. 9:00 - 13:00

Gdańsk,
bilety 35 zł
lut'25 10

poniedziałek, g. 19:00

bilety 140 - 200 zł
Kup bilet
Beaujolais Nouveau 16 listopada 2006r.

Menu

Przystawki
Amuse Bouche – terina z bażanta

Carpaccio z piersi kaczki na pesto pomarańczowym
z rozmarynem i musztardą Dyjon 30 zł

Carpaccio z wątróbki cielęcej z sosem cumberland,
haricot – vertes (zieloną fasolką), podawane z pomidorami cherry
i pieczywem czosnkowym 25zł

Bouche a la Reine – francuskie ciasto wypełnione ragoût z kurczaka,
pieczarek i świeżego selera 25zł

Żabie udka po prowansalsku podawane z pieczywem czosnkowym 25zł

Zupy
Francuska zupa cebulowa z grzanką z serem 20zł

Francuska zupa rybna – Boulabaisse 25zł

Dania Główne
Cog au Vin – kurczak z Bresse, lable – Rouge,
marynowany w czerwonym winie,
garnirowany smażonym bekonem, cebulką, pieczarkami i marchewką
podawany z ziemniakami „Pommes Parisienne” 60zł

Antrykot (charolais) w czerwonym winie podawany z ziemniakami tłuczonymi z
selerem i serem Requefort 60zł

Desery
Czekoladowy tort ,,Fondant'' z Mulhouse
wykończony sosem z adwokata i kremem Cherry Fraiche 20 zł

Tort morelowy „Lyoner” z dodatkiem
morelowego sosu Brandy i kremem Fraiche 20zł

Wybór francuskich serów
z domowej roboty bagietkami 20zł

Kawa lub herbata z wyborem
mini Petit Foures


Do wszystkich dań polecamy tegoroczne Beaujolais Nouveau