Beaujolais Nouveau 16 listopada 2006r.
Menu
Przystawki
Amuse Bouche – terina z bażanta
Carpaccio z piersi kaczki na pesto pomarańczowym
z rozmarynem i musztardą Dyjon 30 zł
Carpaccio z wątróbki cielęcej z sosem cumberland,
haricot – vertes (zieloną fasolką), podawane z pomidorami cherry
i pieczywem czosnkowym 25zł
Bouche a la Reine – francuskie ciasto wypełnione ragoût z kurczaka,
pieczarek i świeżego selera 25zł
Żabie udka po prowansalsku podawane z pieczywem czosnkowym 25zł
Zupy
Francuska zupa cebulowa z grzanką z serem 20zł
Francuska zupa rybna – Boulabaisse 25zł
Dania Główne
Cog au Vin – kurczak z Bresse, lable – Rouge,
marynowany w czerwonym winie,
garnirowany smażonym bekonem, cebulką, pieczarkami i marchewką
podawany z ziemniakami „Pommes Parisienne” 60zł
Antrykot (charolais) w czerwonym winie podawany z ziemniakami tłuczonymi z
selerem i serem Requefort 60zł
Desery
Czekoladowy tort ,,Fondant'' z Mulhouse
wykończony sosem z adwokata i kremem Cherry Fraiche 20 zł
Tort morelowy „Lyoner” z dodatkiem
morelowego sosu Brandy i kremem Fraiche 20zł
Wybór francuskich serów
z domowej roboty bagietkami 20zł
Kawa lub herbata z wyborem
mini Petit Foures
Do wszystkich dań polecamy tegoroczne Beaujolais Nouveau