stat
Impreza już się odbyła

Serdecznie zapraszamy na wyjątkową kolacje, podczas której zaserwujemy specjalne menu degustacyjne przygotowane przez Chefa Jacka Koprowskiego, połączone z piwami rzemieślniczymi z AleBrowaru wraz ze słynnym brukselskim Cantillon Gueuze.

wrz 3

środa, g. 8:00

Gdańsk,
Wstęp wolny

12 - 28 września 2025, g. 18:00

Łeba,
Wstęp wolny
wymagana rezerwacja

Kolacje poprowadzi Michał Saks, współzałożyciel i główny piwowar AleBrowaru, pierwszego polskiego browaru notowanego na liście 100 najlepszych browarów według prestiżowego portalu RateBeer. Michał to domorosły piwowar i miodosytnik z wieloma sukcesami na koncie min. Zdobywca 1. Nagrody w Konkursie Piw Rzemieślniczych na Festiwalu Birofilia 2011 w Żywcu (za piwo ciemne) oraz zwycięzca w kategorii "Miody Ziołowe" oraz zdobywca nagrody BEST OF SHOW dla najlepszego miodu w konkursie MAZER CUP 2010 (największym i najbardziej prestiżowym konkursie miodów pitnych na świecie) organizowany w Boulder w Kolorado.

Beer Dinner at Sztuczka 

Menu
piklowany łosoś  jurajski / espuma Hula Hop / popcorn / puder z jęczmienia
AleBrowar, Hula Hop

Foie Gras / krem brulee  / kompresowana morela z Johny Sour / cebula / pangrattato
Dzika Pszczoła, Mango&Jaśmin

Gyoza z wędzonym dorszem / chips z pomidora / bulion z wołowych flaków
AleBrowar, Rowing Jack

stek z kalmara / puree z marchewki / grejpfrut z miętą / chips ziemniaczany / emulsja z sepią
Cantillon Gueuze

granita ze świeżych warzyw

kacza pierś / chrupka skóra / palona pomarańcz / kurki / limonkowy humus
AleBrowar, Golden Monk

panna cotta z kwiatami czarnego bzu / espuma truskawkowa / kiszona truskawka / żel z czarnego bzu

PRZEDPREMIEROWO!
AleBrowar, Pale Ale z Laktozą i Wanilią

Napoje
woda mineralna
kawa Mauro, herbata Althaus

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.