Zapraszamy do Krainy tysiąca i jednej nocy, gdzie co rusz zaskakują nas kolejne zapachy aromatycznych przypraw i zaczepiają sprzedawcy próbujący sprzedać swoje własnoręcznie zrobione dobra. Potrawy które są kolorowe i aromatyczne krzyczą do nas aby wypróbować ich niecodzienną dla nas naturę smaku. Tym razem będziemy bawić się smakami poprzez mieszanie różnorodnych przypraw oraz mięsa z owocami.
Co przygotujemy? - Kibbeh (krokiety z mięsem)
- Jagnięcy shakiryeh (jagnięcina w sosie jogurtowym)
- Kofta (grillowane mielone mięso)
- Knafeh (ciasto serowe)
Bonus: - Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek. - Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club.
Co zapewniamy:- Poczęstunek na dobry początek - niespodzianka od Skoma Food Club!
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Kto prowadzi: Mariusz Buller
Co musisz przynieść: - Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne: Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.