Zapraszamy na wyjątkową kolacje z winami z bordoskich Grand Cru. Zaprezentujemy Państwu trzy drugie wina z prestiżowych posiadłości: Durfort-Vivens, Figeac oraz Pichon-Longueville. Zwieńczeniem kolacji będzie Château Pichon-Longueville Baron, 2ème Grand Cru Classé, Pauillac AOC 2006. Kolacje poprowadzi David Frolèon - Export Director.
Menutroć / grejpfrut / szparagi / masło
Château Pavillon De Boyrein, Graves Blanc AOC 2016
risotto / czerwone wino / burak / gorczyca / shimej / pieczarka
Château Durfort-Vivens (2nd wine), "Vivnes par Dufort Vivens" Margaux AOC 2012
tatar wołowy / awokado /nori / maliny
Château Figeac (2nd wine), "Petit Figeac", Saint-Émilion AOC 2013
jagnięcina / cebulowe assiette / rzeżucha
Château Pichon-Longueville Baron(2nd wine), "Les Tourelles de Longueville" Pauillac AOC 2011
żebro wołowe / wiśnia / seler / wanilia
Château Pichon-Longueville Baron, 2ème Grand Cru Classé, Pauillac AOC 2006
petit four
Napojewoda mineralne
kawa Mauro, herbata Althaus
Koszt235 zł/osoba
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)
Wina na wynosChâteau Pavillon De Boyrein, Graves Blanc AOC 2016/74 zł
Château Durfort-Vivens (2nd wine), "Vivnes par Dufort Vivens" Margaux AOC 2012/149 zł
Château Figeac (2nd wine), "Petit Figeac", Saint-Émilion AOC 2013/219 zł
Château Pichon-Longueville Baron(2nd wine), "Les Tourelles de Longueville" Pauillac AOC 2011/247 zł
Château Pichon-Longueville Baron, 2ème Grand Cru Classé, Pauillac AOC 2006/815 zł