Bogate bufety pełne specjałów z basenu Morza Śródziemnego, live cooking, przepyszne desery oraz nielimitowane wino sprawią, że sylwestrowy wieczór w Restauracji Wave będzie niezapomniany! A to wszystko przy muzycznym akompaniamencie zespołu Duo Amor.
MENU:
ZIMNE PRZEKĄSKIMałże nowozelandzkie w hiszpańskim sosie paprykowym
Grillowane krewetki z sałatką z chilli i kolendry
Podwędzany halibut, konfitura z jabłek i pomidorów
Grillowana cukinia z musem bazyliowym z łososiem i suszonymi pomidorami
Pieczona cielęcina, młoda rzymska sałata, pomidorki cherry, sos z białego wina z tuńczykiem
Wędzona pierś z kurczaka z salsą ananasową z miętą i chilli
Szynka parmeńska z sałatką z grillowanych szparagów
Wybór serów włoskich z winogronami, karmelizowanymi orzechami i konfiturami
Suszone i dojrzewające wędliny
Carpaccio wołowe z płatkami parmezanu i sałatką z leśnych grzybów
Terrina z kozim serem i konfiturą z wiśni
SAŁATKISalata Mishwiyya z pieczonych warzyw z tuńczykiem i oliwkami
Sałatka tabbouleh z pomidorami, natką pietruszki i miętą
Młoda rzymska sałata z grillowaną makrelą, pieczonymi pomidorami i serem grana padano
Sałatka z mozzarellą, pomidorkami wiśniowymi i grillowanym bakłażanem
Sałatka z kozim serem, piklowanymi burakami i karmelizowaną gruszką
ZUPYTunezyjska zupa z jagnięciną i cieciorką
Zupa cebulowa z grzankami i białym winem
STACJA Z OSTRYGAMIŚwieże ostrygi z dressingami
STACJA Z MAKARONEM, PAELLĄDomowe tagliatelle z ragoût z dzika
Paella z królikiem i szafranem
STACJA GRILLStek z łososia
Rostbef wołowy z masłem czosnkowym
Grillowana perliczka
DANIA GORĄCEGrillowane ryby w sosie sycylijskim
Kofta z jagnięciny z sosem miętowym
Wołowina po burgundzku
Pieczone warzywa z suszonymi pomidorami
Grillowana polenta z masłem szałwiowym
Lasagne ze szpinakiem i kozim serem
DESERYTort pistacjowy, prażynka, krem marakuja z pomarańczami
Tort czekoladowy, prażynka, konfitura z gorzkich pomarańczy
Tarta ganache z likierem pomarańczowym
Tarta migdałowa z gruszkami kruszonką cynamonową
Sernik pomarańczowy na maślanym spodzie
Hiszpańskie ciasto pomarańczowe z migdałami
Mus czekoladowy z figami w rumie
Krem kataloński waniliowy
Flan z sosem karmelowym
Mus pistacjowy z owocami leśnymi
Baklawa z orzechami i miodem
Churros z sosem czekoladowym
Ciasteczka migdałowe
Chałwa
Fontanna czekoladowa z owocami
NAPOJEWoda, soki, napoje gazowane
Kawa, herbata
Białe i czerwone wino domowe
Wino musujące
Restauracja Wave
19:00 - 23:00
450 pln / osoba
Zarezerwuj już dziś:tel. 58 767 16 76
konferencje.sopot@sheraton.com