MENU SYLWESTROWE
Aperitif: Bellini
Kolacja 4-daniowa serwowana:
Na początek połowów bursztynowych:Tatar z polędwicy wołowej z marynowanymi grzybami w zalewie
korzennej, ogórek konserwowy, cebulka perłowa, żółtko przepiórcze,
galaretka z cydru i miodu, chips chlebowy, puder malinowy, oliwa
lubczykowa
Masło ucierane z solą, pieczywo
Polewka poławiacza bursztynu - Zupa:Krem z selera z trawą cytrynową, chutney z zielonych jabłek z anyżem,
chips z topinamburu, kropelki oliwy koperkowej
Bursztynowe odkrycie - Danie główne:Złociste kacze udko confit, dyniowe pierożki wypełnione serem ricotta z
chilli i marynowaną gruszką, śliwką i domowymi piklami
Bursztynowy akcent - Deser:Fondent czekoladowy z sosem waniliowym
Nie tylko dla poławiaczy bursztynu - Open Bar:Whisky, wódka biała, gin, rum, wino białe/czerwone
Piwo regionalne Amber
Napoje zimne i gorące
Kieliszek wina musującego o północy
Morskie opowieści - Bufet zakąsek zimnych:Fantazje rybne
Łosoś Gravlax z młotkowanym pieprzem, cebulką i oliwą
Łosoś na warzywach w cytrynowej galaretce
Śledź po żuławsku z marchewką i korniszonami
Krewetki tygrysie z pastą guacamole
Mięsiwa
Półmisek wędzonek z własnej wędzarni
Schab pieczony po Kapitańsku z musem jajeczno-chrzanowym
Pasztet z dziczyzny z sosem tatarskim
Włoskie salami z oliwką i ogóreczkiem cocktailowym
Bufet sałatkowySałatka z rukolą, mango, granatem, awokado i fetą
Mix sałat z pikantną gruszką, serem gorgonzola, pomidorkami
i sosem miodowo-jabłkowym
Sałatka ze szpinakiem, melonem i pestkami granatu
Marynaty z żuławskiego kredensu
Na Jantarowym Wybrzeżu - Bufet słodki:
Shoty czekoladowe i owocowe
Mini babeczki z kremem i bakaliami
Mini serniczki z bakaliami
Po północy istny sztorm - Danie ciepłe:Polewka cytrynowa z majerankową nutą oraz kiełkami lucerny z dodatkiem
francuskiego pasztecika wypełnionego mięsnym nadzieniem
Stoliki wieloosobowe (8-, 10-, 12- i 16-osobowe).