stat

Bursztynowa Noc Sylwestrowa - Sylwester 2024/2025

Impreza sylwestrowa

sylwester

Przywitaj Nowy Rok w Hotelu Bartan na Wyspie Sobieszewskiej. Zapraszamy na wspaniałą Zabawę Sylwestrową z muzyką i Open Barem.

Sylwester 2024/2025 - wszystkie imprezy

Doskonałą muzykę do tańca zapewni DJ Łukasz, który grać będzie największe hity lat 80- i 90-tych, w tym polskie szlagiery. Podczas całego wieczoru o Państwa podniebienia dbać będzie zespół profesjonalistów z Szefem Kuchni Sławomirem Sieg na czele. Do tego wyborne alkohole i napoje w formie Open Baru. O północy, przy wzburzonym morzu, ale z pewnym sternikiem, powitamy razem Nowy Rok 2025. Start 31 grudnia godz. 19:00, zakończenie: 3:00.

Cena zaproszenia: 450 zł / os. Kup zaproszenie on-line
Noc Sylwestrowa tylko dla osób dorosłych. Stoliki wieloosobowe (8-, 10-, 12- i 16-osobowe). Towarzystwo międzynarodowe w wieku średnim i powyżej. Dress code: koktajlowy.

MENU SYLWESTROWE
Aperitif:
Bellini
Kolacja 4-daniowa serwowana:
Na początek połowów bursztynowych:

Tatar z polędwicy wołowej z marynowanymi grzybami w zalewie
korzennej, ogórek konserwowy, cebulka perłowa, żółtko przepiórcze,
galaretka z cydru i miodu, chips chlebowy, puder malinowy, oliwa
lubczykowa
Masło ucierane z solą, pieczywo
Polewka poławiacza bursztynu - Zupa:
Krem z selera z trawą cytrynową, chutney z zielonych jabłek z anyżem,
chips z topinamburu, kropelki oliwy koperkowej
Bursztynowe odkrycie - Danie główne:
Złociste kacze udko confit, dyniowe pierożki wypełnione serem ricotta z
chilli i marynowaną gruszką, śliwką i domowymi piklami
Bursztynowy akcent - Deser:
Fondent czekoladowy z sosem waniliowym
Nie tylko dla poławiaczy bursztynu - Open Bar:
Whisky, wódka biała, gin, rum, wino białe/czerwone
Piwo regionalne Amber
Napoje zimne i gorące
Kieliszek wina musującego o północy
Morskie opowieści - Bufet zakąsek zimnych:
Fantazje rybne
Łosoś Gravlax z młotkowanym pieprzem, cebulką i oliwą
Łosoś na warzywach w cytrynowej galaretce
Śledź po żuławsku z marchewką i korniszonami
Krewetki tygrysie z pastą guacamole
Mięsiwa
Półmisek wędzonek z własnej wędzarni
Schab pieczony po Kapitańsku z musem jajeczno-chrzanowym
Pasztet z dziczyzny z sosem tatarskim
Włoskie salami z oliwką i ogóreczkiem cocktailowym
Bufet sałatkowy
Sałatka z rukolą, mango, granatem, awokado i fetą
Mix sałat z pikantną gruszką, serem gorgonzola, pomidorkami
i sosem miodowo-jabłkowym
Sałatka ze szpinakiem, melonem i pestkami granatu
Marynaty z żuławskiego kredensu
Na Jantarowym Wybrzeżu - Bufet słodki:
Shoty czekoladowe i owocowe
Mini babeczki z kremem i bakaliami
Mini serniczki z bakaliami
Po północy istny sztorm - Danie ciepłe:
Polewka cytrynowa z majerankową nutą oraz kiełkami lucerny z dodatkiem
francuskiego pasztecika wypełnionego mięsnym nadzieniem
Stoliki wieloosobowe (8-, 10-, 12- i 16-osobowe).
gru 31

wtorek, g. 20:00

Sopot,
bilety 390 zł
gru 31

wtorek, g. 20:00 - 02:00

Gdańsk,
bilety 350 zł
przedsprzedaż 299 zł