Zapraszamy do Restauracji Hotelu Lival*** w Gdańsku tuż przy plaży! W ramach ANDRZEJKOWEJ KOLACJI, której zamówienie przekroczy 100 zł otrzymają Państwo butelkę znakomitego, delikatnie wytrawnego wina białego lub czerwonego. Gorąco polecamy naszą zdrową, lekką i elegancką kuchnię.
Prosimy o wcześniejsze dokonanie rezerwacji stolika pod nr 58 522 02 00
Menu
Zupy
Żurek na prawdziwkach (250 g)
15 zł
Prowansalska zupa cebulowa oprószona płatkami parmezanu (250 g)
13 zł
Rosół potrójny z pierożkami z kaczki (250 g)
15 zł
Zupa dnia (250 g)
10 zł
Przystawki zimne
Carpaccio z polędwicy wołowej usłane kaparami
i parmezanem (100 g)
28 zł
Tatar z łososia na carpaccio z wędzonego halibuta skropiony sosem truflowo - koperkowym (100 g)
25 zł
Zakąski dla dwóch osób
Deska serów z orzechami, winogronami i sosem z żurawiny (210 g)
25 zł
Z domowej spiżarni
Mięsa pieczone, pasztet, ogórek, papryka, smalec domowy, chrzan, żurawina, masełko, pieczywo (300 g)
25 zł
Przystawki gorące
Krewetki Tiger na płatkach mango (7 szt.)
35 zł
Grillowane, dzikie piersi z kaczki na marchewkowo - cukiniowym makaronie muśnięte sosem żurawinowym
(75 g)
28 zł
Smażony ser brie w orzechach na sosie z owoców leśnych (130 g)
18 zł
Ratatuj na grzance czosnkowo - serowej (80 g)
14 zł
Sałaty
Sałata cesarska z grillowanym kurczakiem, krotonami, oprószona parmezanem (250 g)
18 zł
Kompozycja sałat z tuńczykiem, suszonymi pomidorami
i parmezanem (250 g)
21 zł
Wybór sałat z kolorowymi warzywami z sosem vinaigrette oraz koszyczkiem pieczywa i masłem (200 g)
14 zł
Sałatka Caprese
Plastry sera mozzarella ze świeżymi pomidorami z dodatkiem aromatycznych liści bazylii z ciepłą bułeczką z masłem czosnkowym (250 g)
18 zł
Dania mięsne
Duszona pierś z gęsi na śliwkowej kapuście z sosem jabłkowym, podana z pieczonymi ziemniakami (150 g)
39 zł
Grillowana polędwiczka wieprzowa zapiekana pod serem gorgonzola z sosem żurawinowym, podana z gotowanymi warzywami i ziemniakami (180 g)
29 zł
Sakiewka z piersi kurczaka faszerowana kozim serem
i suszonymi pomidorami, podana na brokułach w towarzystwie dzikiego ryżu (150 g)
25 zł
Stek z polędwicy wołowej na postumencie ze słodkich pomidorów z sosem pieprzowym podany z pieczonymi ziemniakami (200 g)
45 zł
Zrazy wołowe po staropolsku na glazurowanych buraczkach, z płatkami z ogórka kiszonego, podane z kaszą gryczaną (200 g)
38 zł
Dania rybne
Łosoś norweski otulony piersią z kurczaka, podany na włoskich warzywach w sosie z paprykowej szalotki,
z dodatkiem ryżu (220 g)
38 zł
Sandacz pieczony z boczkiem, usłany na szpinaku, skropiony sosem holenderskim, podany z ziemniakami puree (150 g)
38 zł
Smażony dorsz o posmaku curry na brokułowym puree, podany z frytkami (200 g)
28 zł
Stek z tuńczyka na pomidorach, skropiony oliwą czosnkowo-tymiankową z nutą mięty, podany z pieczonymi ziemniakami (200 g)
36 zł
Danie dla dwóch osób
Kwartet rybny zapiekany pod sosem cytrynowo-tymiankowym z warzywami i ziemniakami z dodatkiem ryżu i sosu holenderskiego (450 g)
68 zł
Makarony
Penne Arabiatta (200 g)
16 zł
Spaghetti Carbonara (220 g)
19 zł
Tagliatelle z kaparami, oliwkami i suszonymi pomidorami
w sosie śmietanowym (220 g)
24 zł
Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym (210 g)
20 zł
Festiwal pierogów
Staropolskie pierogi z mięsem i okraszone smażoną cebulką
Pierogi z kapustą i grzybami z chrupiącymi skwarkami
Ruskie pierogi ze śmietaną
Średnia porcja 9 szt. - 18 zł; Duża porcja 12 szt. - 22 zł
Desery
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi (180 g)
14 zł
Panna Cotta przekładana truskawkową galaretką z sosem czekoladowym (180 g)
12 zł
Creme Brulee (80 g)
9 zł
Naleśniki z musem owocowo - śmietankowym (120 g)
10 zł