Serdecznie zapraszamy w kolejną podróż enogastronomiczną - tym razem pani Aleksandra Mandziej (Oliwa do chleba) zabierze nas do świata rozgrzanych słońcem gajów, w których powstaje zielone złoto Italii - oliwa z oliwek.
Pani Aleksandra opowie o sekretach wyjątkowej, ekologicznej oliwy Terre Rosse Dop Umbria, o tym jak się ją produkuje, do czego używa oraz o jej nadzwyczajnych właściwościach zdrowotnych. Podczas degustacji nauczymy się odkrywać przyjemności płynące ze smakowania oliwy
i delektowania się zdrowym jedzeniem.
Wieczorek odbędzie się w La Crema d'Italia w Sopocie w czwartek 28 września o godz. 18. Koszt uczestnictwa w spotkaniu wraz z degustacją wynosi 28 zł/os. Prosimy o rezerwacje w kawiarni lub mailowo -
info@lacremaditalia.pl ARRIVEDERCI!
Spotkanie organizowane jest przez Fundację Ital-Gedania i Klub Włoski w Gdańsku we współpracy z La Crema d'Italia w Sopocie. Ugoszczą Was tradycyjnie właściciel lokalu Marcello Mastroianni oraz Roberto Polce - prezes Fundacji Ital-Gedania. Spotkajmy się przy włoskich smakołykach oraz kieliszku pysznego wina! Vi aspettiamo, ciao!
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.