stat
Impreza już się odbyła

Dwie przystawki w klasycznych i nowych ciekawych połączeniach smakowych. Warsztaty rozwieją wszystkie wątpliwości jak prawidłowo przygotować te przystawki.

wrz 12

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 349 zł
lut'26 13-15

piątek - niedziela

Gdańsk,
Carpaccio jest owocem geniuszu gastronomicznego założyciela Harry's Baru w Wenecji, który stworzył to danie zainspirowany nazwiskiem wielkiego malarza włoskiego Renesansu Vittore Carpaccia. Jeżeli nie chcecie rezygnować z przyjemności jedzenia i podawania smacznych i kolorowych dań, to przepisy które poznacie na tych warsztatach mogą okazać się przyjemną alternatywą, która również pozwoli zadziwić Waszych i gości nowymi, świeżymi i bardzo smacznymi przepisami.

Co przygotujemy:
- carpaccio classico con rucola e Grana - klasyczne carpaccio z rukolą i Grana Padano
- carpaccio di spada con finocchi e olive - carpaccio z miecznika z fenkułem i oliwkami
- carpaccio di verdure - carpaccio z warzyw
- carpaccio di frutta - carpaccio z owoców
- tartara di manzo - tatar z wołowiny
- tartara di tonno alla meditteranea - śródziemnomorski tatar z tuńczyka

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.