Zmiana jedzie nad morze! Chefs For Change to cykl roślinnych kolacji charytatywnych w wykonaniu ambasadorów kampanii RoślinnieJemy. 10 maja w Biały Królik Restaurant będzie czekało na Was sezonowe menu w całości oparte o lokalne wegańskie składniki, przygotowane przez Marcina Popielarza i Rafała Koziorzemskiego: gospodarzy "Białego Królika", oraz ambasadorów kampanii Roślinniejemy - Grzegorza Łapanowskiego, Marię Przybyszewską, Tomasza Olewskiego.
Wspólnie z naszymi ambasadorami będzie gotował dla Państwa również gość specjalny: Jacek Koprowski z Restauracji Restauracja FINO.
Na talerzach między innymi: warzywa z ogrodu "Białego Królika" + guacamole z rozchodnika, marynowane białe szparagi z ogórkiem i sosem z młodych dzikch ziół, słodki ryż z młodymi pędami świerku, 4 inne dania degustacyjne. Doskonałe wegańskie wino zaserwuje Przemysław Gwardzik z Pracowni "Red Wine&Whisky" a za najwyższą jakość serwowanych Państwu owoców i warzyw zadba firma Lilu Fruits.
Dochód ze sprzedaży biletów wesprze działania kampanii Roślinniejemy, która jest częścią Stowarzyszenia Otwarte Klatki - jednej z 12 najbardziej efektywnych organizacji prozwierzęcych na świecie wg. Animal Charity Evaluators.
Start: 18.00. Widzimy się przy stole!