Chefs Trio - trzech MISTRZÓW, trzy REGIONY, jeden WYJĄTKOWY wieczór - Dominik Karpik, Przemysław Sieradzki i Erick Brännström.
Kucharze:
- Dominik Karpik - Restauracja Mercato
- Przemysław Sieradzki - Restauracja Giewont
- Erick Brännström - Vildakocken
MENU: Gęś | Zupa Grzybowa | Chleb | Masło | czosnek | miód
Goose | Mushroom Soup | Bread | Butter | garlic | honey
Troć arktyczna | koper | topinambur | chrzan
Arctic trout | dill | Jerusalem artichoke | horseradish
Eskalopki z foie gras | moskol | konfitura z wiśni i lawendy
Escalopes with foie gras | moskol | cherry and lavender jam
Sandacz | beurre blanc | kawior Antonius | sałatka
Pike-perch | beurre blanc | Antonius caviar | salad
Francuska jagnięcina | puree ziemniaczane | mizeria | sos pieprzowy
French lamb | mashed potatoes | cucumber salad | pepper sauce
Renifer | grzyby | jagody | ziemniak
Reindeer | mushrooms | berries | potato
Jabłko | żubrówka | trawa żubrowa | cytryna | biała czekolada
Apple | bison grass | lemon | white chocolate
Kolacja z selekcją napoi alkoholowych lub bezalkoholowych
Dinner with beverages selection alcoholic or non-alcoholic
Rezerwacja: Booking58 778 74 42 mercato.gdansk@hilton.com