Zapraszamy do spędzenia Walentynek w restauracji Corrèze.
MENU-
Welcome Drink na bazie bazylii i ginu
-
Amuse Bouche: Parfait z królika, prażone jabłko z miodem gryczanym
-
Przystawka: krewetki / szalotka / czosnek / chili / mleko kokosowe / kafir / olej z płatków róży
2013 "La Pauliere" A.O.C Chablis, (Chardonnay), Francja 100ml-
Zupa: krem z białych warzyw / espuma orzechowa / piklowana cebula / puder z ziemniaka / oliwa trufla
-
Intermezzo: sorbet z dyni / kruszonka kokosowa / limonka / mięta
-
Danie Główne: Barwena / puree z palonego kalafiora / marynowany kalafior / ziemniak ratte / fioletowa marchew / żel z czerwonej pomarańczy / chips z kapusty kiszonej / sos marchwiowy
2017 Custoza Val deiMolini D.O.C. Soave (Garganega/Chardonnay), Włochy 100mlLUB
Udo z gęsi / czerwona kapusta / rodzynki / smardze / ziemniak /orzech / szczypior / sos z wędzonej śliwki / puder z pomarańczy / oliwa majerankowa
2017 Pardon & Fils "Les Mouilles" A.C. Julienas (Gamay), Francja 100ml -
Deser: Ciastko z musem truskawkowym / żel z owoców leśnych / czekolada / prażone migdały / lody waniliowe
Cavas Hill 1887 Rose D.O. Cava, (Garnacha/Monastrell), Hiszpania 100ml