W lutym wyruszamy w podróż razem z Coffeelab. Warszawska palarnia kawy, której początki sięgają 2012 roku zaczynała od małego pieca, a pierwszym head roasterem był Krzysztof Szkutnik.
Pierwszy rok działania to przede wszystkim eksperymenty i poszukiwanie wizji rozwoju marki. Wszystko zmieniło się z chwilą zakupu 2 piecy marki Giesen, które pozwoliły dopracować profile kaw i osiągnąć stabilny i wysoki poziom. Do teamu w tamtym czasie dołączył Rafał Kaniewski jako roaster, zaowocowało to rozbudowaniem portfolio kaw segmentu specialty i ugruntowaniem pozycji na rynku. Następnie do palarni dołączył Wojciech Rzytki, wnosząc dozę konsekwencji oraz stabilizując tym samym pracę palarni. Dziś to on jest head roasterem.
Lutowy cupping poprowadzi Jacek Zieniewicz:
Człowiek, któremu początkowo przymusowa praca w kawiarni rodziców zapoczątkowała wielką miłość do kawy. Teraz ta pasja zajmuje mu aż 3/4 jego czasu ponieważ poza palarnią przejmuje też czasem stery w kawiarniach.
Resztę doby poświęca zgłębianiu wiedzy o piwie i słuchaniu muzyki elektronicznej. W Coffeelab Jacek zaraża innych swoim entuzjazmem do kawy czyli zajmuje się szkoleniami, cuppingami oraz pracuje na eventach, gdzie mimo zmęczenia, z uśmiechem opowiada o kawie, obróbce czy też metodach jej parzenia.