Cupping, czyli rodzaj cup tastingu to po prostu sprawdzanie smaku kawy. Podczas niedzielnego spotkania z Kawana Palarnia Kawy będziemy próbować kaw z najdalszych zakątków świata. Przekonamy się czym różni się kawa przemysłowa od kawy wysokogatunkowej, pochodzącej z upraw wysokogórskich. Dowiemy się co to jest "body" w kawie i od czego zależy "kwasowość". Spróbujemy sześciu rodzajów kawy, które pochodzą z: Kostaryki, Jawy, Keni, Maksyku, Indi i Etiopii.
start o godzinie: 12.00
wstęp bezpłatny
miejsce: kawiarnia / Sztuka WyboruWszystkie kawy które będziemy próbować podczas cuppingu można nabyć w Sztuce Wyboru!
Palarnia KAWANA to uznany importer zielonego ziarna, które sprowadzamy z różnych zakątków świata . Wieloletnie doświadczenie w branży pozwoliło nam wypracować metody właściwego wypalania ziaren, dzięki czemu jesteśmy w stanie przygotować produkt w pełni odpowiadający gustom smakowym naszych Klientów. Właśnie w ten sposób do Waszych domów dostarczamy świeży, aromatyczny napój, który kryje w sobie obietnicę bogatego smaku.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.