18 sierpnia 2007 (sobota), godz. 11.00-20.0011.00 - 12.00 Pokaz kuchni molekularnej w wykonaniu Mistrzów Polski w tej dziedzinie
12.00 - 16.00 IV Międzynarodowe Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Potraw z Dorsza "Dorszowe Żniwa" oraz pokazy kulinarne kucharzy z Polski i Europy
12.00 - 16.00 Festiwal Kuchni Polskiej - konkurs i prezentacje potraw regionu Kaszub i Pomorza w wykonaniu kucharzy zawodowych i amatorów
12.30 - 13.15 Zespół Pieśni i Tańca "Gdynia"
15.00 - 17.00 "Muzyczny spacer po portach europejskich" Big-band Ireneusza Stromskiego
17.00 Ogłoszenie wyników Festiwalu Kuchni Polskiej
18.00 Ogłoszenie wyników konkursu "Dorszowe Żniwa"
19 sierpnia 2007 (niedziela), godz. 12.00-20.00Morski Instytut Rybacki: wystawa fotograficzna, punkt konsultacyjny, wydawnictwa i wykłady
Miasto Łeba obchodzi swoje 650-lecie w Gdyni
Na scenie:13.00 – 14.30 pokaz tańców irlandzkich oraz francuskie klimaty muzyczne w wykonaniu akordeonistów
15.00 - 16.30 hiszpańska muzyka i falmenco w wykonianiu zespołu "Aire Flamenco"
17.00 - 18.30 Morskie opowieści w wykonaniu zespołu "Kubryk" z Ustki
Ponadto:* Plenerowa wystawa z okazji 85-tej rocznicy powstania Portu Gdynia pt.: "Historia Portu Gdynia"
* Konkursy dla publiczności z wiedzy o rybach, morzu i Gdyni
* Degustacje, konsumpcje i sprzedaż potraw rybnych i regionalnych
* Ankieta socjologiczna na temat gustów konsumenckich
* Kiermasz rzemiosła artystycznego inspirowanego morzem
* ...wiele innych atrakcji...