"GOÛT DE FRANCE" to Święto Kuchni Francuskiej, które odbędzie się 19 marca.
Ponad 1500 Szefów kuchni na 5 kontynentach będzie celebrować wyśmienitą francuska kuchnię!
W 1912 roku, Auguste Escoffier zainicjował "kolacje Epikura" - to samo menu, tego samego dnia, w wielu miastach na całym świecie.
Goût de France to wydarzenie, które rozwija ten pomysł, angażując najlepszych szefów kuchni ze wszystkich kontynentów, włączając wszelkie kategorie restauracji, aby serwować kolację à la française tego samego dnia.
My jesteśmy jednymi z nich!
Przygotowaliśmy dla Państwa specjalne menu degustacyjne, które składać się będzie z następujących potraw:
Gougère z Champagne
Makrela marynowana w białym winie z surówką z selera i jabłka
Tradycyjna zupa cebulowa z grzankami zapiekana z serem Gruyère
Dorsz w sosie maślanym z confit cytrynowym
Pieczona łopatka jagnięca z prowansalskim ratatuj
Bretoński naleśnik gryczany z serem kozim i miodem
Ciasto czekoladowe Royal
Do menu degustacyjnego zaserwujemy Państwu dwa kieliszki wina.
Cena: 150 zł/osoba
Prosimy o rezerwacje pod numerem telefonu: (58) 765-11-12
Więcej o wydarzeniu "GOÛT DE FRANCE":
https://podroze.onet.pl/kulinaria/smak-francji-go-t-de-france-19-marca-2015-r-37-restauracji-w-polsce-przygotuje/057dk
restaurateurs.goodfrance.com