Jak najlepiej spędzić wieczór andrzejkowy?
Oczywiście z przepysznym jedzeniem!
Już 29 listopada zapraszamy na niezwykłą kolację w restauracji Port Fromage.
Kolację przygotuję Mateusz Janusz który poprowadzi tę wyjątkową ucztę wraz z załogą.
Podczas kolacji będziemy mieli okazję spróbować 5 wspaniałych serów które zabiorą Was w podróż do około świata.
Dla każdego z Was przygotujemy amuse bouche, przystawkę ,danie główne do wyboru oraz deser.
Każda propozycja to połączenie wyjątkowych smaków z wybranym serem.
Menu degustacyjneAmouse boucheCroquetas de QuesoSer Manchego/ Jamon Serrano / galaretka z pigwy
Croquetas de QuesoSer Manchego / carpaccio z mini cukini / galaretka z pigwy
Hiszpania
PrzystawkaLobster Mac and CheeseHomar / cheddar / makaron / chutney z jalapeno / piklowany ogórek
Mac and CheeseMakaron / chutney z jalapeno / piklowany ogórek /
USA
ZupaBlue Stilton Soup Ser Stilton / brokuł / grzanka z karmelizowaną figa / orzech włoski
Wielka Brytania
Danie główneAgneau avec Fromage de ChèvreJagnięcina / sos na bazie sera Buche de Chèvre/ szpinak/ zielony pieprz / boczniak
Wellington de betterave rôtie et de fromage de chèvre fuméPieczony burak w cieście francuskim / wędzony kozi ser / szpinak / boczniak / zielony pieprz
Francja
DeserCannolo con mousse al cioccolato e gorgonzolaRurka z chrupiącego ciasta / mus czekoladowy z serem gorgonzolą / coulis z rokitnika
Włochy