stat

Jak najlepiej spędzić wieczór andrzejkowy?
Oczywiście z przepysznym jedzeniem! 

Już 29 listopada zapraszamy na niezwykłą kolację w restauracji Port Fromage. 
Kolację przygotuję Mateusz Janusz który poprowadzi tę wyjątkową ucztę wraz z załogą. 
Podczas kolacji będziemy mieli okazję spróbować 5 wspaniałych serów które zabiorą Was w podróż do około świata.

Dla każdego z Was przygotujemy amuse bouche, przystawkę ,danie główne do wyboru oraz deser. 
Każda propozycja to połączenie wyjątkowych smaków z wybranym serem.

Menu degustacyjne

Amouse bouche
Croquetas de Queso
Ser Manchego/ Jamon Serrano / galaretka z pigwy

Croquetas de Queso
Ser Manchego / carpaccio z mini cukini / galaretka z pigwy 
Hiszpania

Przystawka
Lobster Mac and Cheese
Homar / cheddar / makaron / chutney z jalapeno / piklowany ogórek 

Mac and Cheese
Makaron / chutney z jalapeno / piklowany ogórek / 
USA

Zupa
Blue Stilton Soup 
Ser Stilton / brokuł / grzanka z karmelizowaną figa / orzech włoski 
Wielka Brytania 

Danie główne
Agneau avec Fromage de Chèvre
Jagnięcina / sos na bazie sera  Buche de  Chèvre/ szpinak/ zielony pieprz   / boczniak 

Wellington de betterave rôtie et de fromage de chèvre fumé
Pieczony burak w cieście francuskim / wędzony kozi ser / szpinak / boczniak / zielony pieprz 
Francja 

Deser
Cannolo con mousse al cioccolato e gorgonzola
Rurka z chrupiącego ciasta / mus czekoladowy z serem gorgonzolą / coulis z rokitnika 
Włochy

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    199 zł
Zapraszamy do dokonywania rezerwacji drogą mailową – przyjmujemy je wyłącznie za pośrednictwem poczty elektronicznej: kontakt@portfromage.pl
Liczba miejsc ograniczona, więc nie zwlekajcie z rezerwacją!
lis 22

piątek, g. 18:00

bilety 220 zł
lis 29

piątek, g. 19:00

Gdańsk,
bilety 249 zł