stat
Impreza już się odbyła

Degustacja w Endim vol.2 - Damian Dopieralski x Tomasz Kalenik

Wyśmienita kuchnia i perfekcyjny wine pairing? 29 listopada spędź Andrzejkową  noc w Endim, rozkoszując się autorską kuchnią >Damiana Dopieralskiego, w pairingu z winami dobranymi przez sommeliera i miłośnika win - Tomasza Kalenika. 

Tego wieczoru zabierzemy Was w podróż pełną smaku, nie zabraknie też miejsca na pytania i rozmowę!
MENU:

Aperitif
MONTELVINI PROMOSSO, VINO SPUMANTE, WŁOCHY

Amouse bouche
Bryndza/ filo/ kawior/ groszek cukrowy
2019 CANALS & MUNNE INSUPERABLE RESERVA, CAVA, HISZPANIA

Zupa
Zupa rakowa/ soplówka jeżowata/ krem szczypiorkowy/ konfitowane pomidorki koktajlowe/ rzepa marynowana w koprze
2020 MULLER FUCHABERG RESERVE CHARDONNAY, AUSTRIA

Intermezzo
Żelka/ limoncello/ wanilia/ imbir/ szczawik zajęczy

Danie główne
Mostek cielęcy/ czekoladowy karmel wołowy/ puree z zielonego groszku/ żel z buraka/ czarna
porzeczka/ olej miętowy
2018 ENDRIZZI MERIA ROSSO, TOSCANA, WŁOCHY

(wersja wegetariańska) 
Boczniak mikołajkowy/ glazura sherry/ pak choi/ jarmuż/ krem sojowy/ wegański demi-glace
2011 DOMAINE DE CHEVALIER PERE & FILS, COTE DE NUITS VILLAGE, FRANCJA

Intermezzo
Sorbet/ wiśnia/ trawa cytrynowa/ werbena

Deser
Ricotta/ galaretka limonkowo-truskawkowa/ beza kokosowo-orzechowa/ zamsz/ czekoladowy chips/ mus malinowy
2017 KARL ERBES KABBINET, MOSEL, NIEMCY

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    280 zł
  • Kontakt
    574-400-888
BILET: 280 zł/ os. 

CENA BILETU ZAWIERA:
 5 autorskich dań Szefa Kuchni Endiego - Damiana Dopieralskiego 
 5 idealnie dobranych win przez sommeliera Tomasza Kalenika 

Przeczytaj także