Wyśmienita kuchnia i perfekcyjny wine pairing? 29 listopada spędź Andrzejkową noc w Endim, rozkoszując się autorską kuchnią >Damiana Dopieralskiego, w pairingu z winami dobranymi przez sommeliera i miłośnika win - Tomasza Kalenika.
Tego wieczoru zabierzemy Was w podróż pełną smaku, nie zabraknie też miejsca na pytania i rozmowę!
MENU:
Aperitif
MONTELVINI PROMOSSO, VINO SPUMANTE, WŁOCHY
Amouse bouche
Bryndza/ filo/ kawior/ groszek cukrowy
2019 CANALS & MUNNE INSUPERABLE RESERVA, CAVA, HISZPANIA
Zupa
Zupa rakowa/ soplówka jeżowata/ krem szczypiorkowy/ konfitowane pomidorki koktajlowe/ rzepa marynowana w koprze
2020 MULLER FUCHABERG RESERVE CHARDONNAY, AUSTRIA
Intermezzo
Żelka/ limoncello/ wanilia/ imbir/ szczawik zajęczy
Danie główne
Mostek cielęcy/ czekoladowy karmel wołowy/ puree z zielonego groszku/ żel z buraka/ czarna
porzeczka/ olej miętowy
2018 ENDRIZZI MERIA ROSSO, TOSCANA, WŁOCHY
(wersja wegetariańska)
Boczniak mikołajkowy/ glazura sherry/ pak choi/ jarmuż/ krem sojowy/ wegański demi-glace
2011 DOMAINE DE CHEVALIER PERE & FILS, COTE DE NUITS VILLAGE, FRANCJA
Intermezzo
Sorbet/ wiśnia/ trawa cytrynowa/ werbena
Deser
Ricotta/ galaretka limonkowo-truskawkowa/ beza kokosowo-orzechowa/ zamsz/ czekoladowy chips/ mus malinowy
2017 KARL ERBES KABBINET, MOSEL, NIEMCY