Maj to czas wielkiego grillowania, a do grilla wino musi mieć charakter! Pokażemy Wam mniej znany region Hiszpanii - Aragonię, która ma się czym pochwalić.
Na uwagę zasługują szczególnie wina czerwone produkowane ze szczepu garnacha oraz tempranillo. My się skupimy na garnachy - pokażemy różnicę między winem pół roku beczkowanym a beczkowanym rok. Spróbujecie również win robionych przez Francuza w Hiszpanii.
Wszystkie pasujące do wiosenno-letniego grillowania! Podczas degustacji otworzymy:-Bodegas Langa, Pasión (garnacha)
-Bodegas Langa, Classic (garnacha)
-Chapillon, Cuvee Harmonie (petit verdot, tannat)
-Chapillon, Siendra (garnacha, syrah, merlot, cabernet sauvignon)
W czasie spotkania oprócz wina na stole znajdą się oliwki, pieczywo z rzemieślniczej piekarni, oliwa, ocet balsamiczny, woda.
Czas trwania degustacji: 1,5 - 2 godzin.