stat

Czy wiedzieliście, że jajko bardzo lubi towarzystwo wina musującego, a mięsny pasztet wina białego? Czy połączymy sałatkę warzywną z winem? Tak zrobimy to! Przekonaj się razem z nami, że takie połączenia mogą być niezwykle udane. Zapraszamy Was na kolejną degustację z serii łączenia wina ze świątecznymi potrawami.

Zbliżają się święta wielkanocne, więc chcielibyśmy pokazać Wam, jak można łączyć wino z tradycyjnymi polskimi potrawami na stole pojawi się:
- tradycyjna sałatka jarzynowa,
- pasta jajeczna na kromce rzemieślniczego chleba,
- pasztet naszej Mamy z sosem cumberland,
- pieczona biała kiełbasa,
- mazurek z kajmakiem;

A do każdego z tych potraw dobierzemy kieliszek odpowiedniego wina. Wszystkie dania są przygotowywane przez nas własnoręcznie, bo chcemy, żebyście poczuli się jak przy klasycznym świątecznym stole w domu

W czasie spotkania oprócz wina i wielkanocnych dań na stole znajdzie się pieczywo z rzemieślniczej piekarni i woda.
Czas trwania degustacji: 2 godziny.
kwi 25

piątek, g. 19:30

Gdynia,
bilety 100 zł
wyprzedane
maj 10

sobota, g. 15:00

bilety 239 zł