Szkolenie z zakresu dekoracji wypieków ozdobami z kremu maślanego.
Warsztaty obejmują:
- omówienie rodzajów kremów do szprycowania kwiatów,
- wykonanie kremu maślanego w wersji koreański glossy,
- omówienie tajników wykonania cienkich płatków każdą dostępną na polskim rynku tylką bez konieczności sprowadzania narzędzi z Korei,
- nauka szprycowania kwiatów : róża - 3 odmiany , piwonia, chryzantema, margaretka, kwiat wiśni , hortensja, szyszka, clematis, narcyz, tulipan, irys, liście.
- barwienie i układanie kremu w worku cukierniczym dla uzyskania wielobarwnych efektów przy jednorazowym szprycowaniu,
- przycinanie worków cukierniczych do pracy bez zastosowania tylek.
- wykonanie własnej kwiatowej kompozycji dekoracji tortu.
Prowadzenie - Anna Jędrzejewska - Słodkie KrólestwoZ wykształcenia jest architektem krajobrazu, z zamiłowania cukiernikiem. Miłość do natury przeniosła z poprzednio wykonywanego zawodu i ogrody tworzy teraz na tortach. Najbardziej odnajduje się w dekoracjach kwiatowych z kremu maślanego, szczególnie w typie koreańskim. Jest samoukiem. Prowadzi własną pracownię tortów - Słodkie Królestwo oraz szkołę dekorowania wypieków kremem maślanym . Prowadzi szkolenia w całej Polsce i za granicą.