stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Wspaniałe wino, niezwykłe potrawy oraz cyrkowo-muzyczne show prosto z Toskanii. Wszystko to podczas wieczoru w Zatoce Sztuki w ramach pierwszego wydarzenia z cyklu "Divino Incanto".

25 października 2024 - 2 marca 2025

bilety 42 zł
ulgowy 37 zł

29 listopada 2024 - 16 marca 2025

Pruszcz Gdański,
bilety 35 - 39 zł
ulgowy 31 - 35 zł
O potrawach
Toskanię można uwielbiać za jej ducha i pejzaże, ale nie da się przeoczyć kulinarnej tradycji regionu: prostą acz aromatyczną kuchnię, pachnącą ziołami, chlebem, owczym serem i wędlinami, którym towarzyszą jedne z najbardziej znanych win świata.
Kuchnia toskańska to połączenie prostoty i wyrazistego aromatu. Renesansowy duch wszechobecny w niemal każdym zakątku regionu jest obecny także w kuchni. Potrawy są proste, tylko delikatnie doprawione ziołami i przyprawami, ale jednocześnie wyraziste i aromatyczne. Dokładnie tak, jak chciała Katarzyna Medycejska, która swoje umiłowanie do nieprzesadzonej kuchni zaszczepiła Francuzom, tworząc podwaliny pod dzisiejszą wielką francuską cuisine. Filone, pecorino toscano, prosciutto toscano, salame, finocchiony, soppressaty, ribollita, panzanelli, chianina, bistecca fiorentina, bruschetta, crostino, cacciucco alla livornese, ribollita, cantucci, panforte, to tylko niektóre potrawy znane na całym świecie, na które zaprasza Cucina Toscana.

W ramach pierwszego wydarzenia z cyklu "Divino Incanto" będziecie Państwo mogli skosztować oryginalnych, rzadko spotykanych w Polsce potraw, wykonanych z oryginalnych, wysokiej jakości składników, sprowadzanych od niewielkich, wyspecjalizowanych producentów - często z produktów Bio i Organic.

O winie
Ponad milion winnic we Włoszech wytwarza około 15% światowej produkcji wina! W winiarni Cucina Toscana posiadamy 160 gatunków wina - 10 000 butelek!
Te najbardziej znane to: Rosso Di Montalcino, Morellino, Vernaccia S.Gimigna, Gramole S.Giovese, Nobile Montepulc, Perla Lugana, Barolo, Barolo Terre Vasto, Barbera D'Asti, Nebbiolo D´Alba,, Cortese, Brunello, Nero D´Avola, Montefalco, Amarone, Teroldego, Valpolicella Sup, Garda Doc, Greco Di Tufo, Fiano, Falanghina, Madre Perla Lugana, Madonna, Monica Di Sardegna, Cannonau, Mola Cannonau, Chianti Cl. Sensi... oraz pochodzące z małych - niewielu znanym, ale starannie sprawdzonych przez organizatorów winnic.

W ramach pierwszego wydarzenia z cyklu: "Divino Incanto" będziecie Państwo mogli skosztować niespotykanych w Polsce i niezwykle rzadkich win z winnic: Bocelli, Stinga, Gianna Nannini i Simple Red.

O Circo Nero
To nie jest smutny rodzaj cyrku ze zwierzętami w klatkach, których pazury zostały usunięte. Nie jest to cyrk, który pozostawia dzieci na całym świecie z otwartymi ustami - wzruszonych klaunami i karłami, które się potykają o za duże buty.
To jest cyrk muzyki i pasji, które krzyczą z wnętrza artysty. To jest cyrk w nocy - "CZARNY CYRK"

W ramach pierwszego wydarzenia z cyklu: "Divino Incanto" będziecie Państwo mogli poznać jeden z dwóch najbardziej znanych cyrków w Europie! Show oparte na inspiracji tą formą przedstawienia uzupełnione nowoczesnymi elementami sztuki. 14 osób w niezwykłym show!

Informacja o biletach

250 zł – without limits/All included
100 zł – od godz. 23:00 dla osób, które chcą obejrzeć tylko CiRCO NERO (w cenie biletu 1 dowolny drink gratis)

Przeczytaj także