stat
Impreza już się odbyła

Gotować każdy potrafi, wybitnie i ze smakiem. Kolejne wspólne gotowanie prosto z K5 Waszych domach (live streaming).

Zadbajcie o produkty najwyższej jakości, bo to w kuchni najważniejsze. Wersja 02 dedykowana jest dla wszystkich chętnych. Jeżeli macie problem z dostępnością produktów, to możecie zakupić pakiet dla 4 osób (dostępny na naszej stronie, odbiór osobisty w sobotę w godzinach 10-13 w K5 przy zachowaniu wszystkich środków ostrożności. Zamówienia na pakiet przyjmujemy do godziny 18 najbliższy czwartek (2 kwietnia).

Cena pakietu 220 PLN (w tym lat 23%). Produkty w pakiecie zawierają opakowania zbiorcze do wykorzystania przy kolejnych gotowaniach w kuchni (sos sojowy 150 ml, sos rybny 0,7l, olej sezamowy 0,6l)
Jeżeli chcecie sami zaopatrzyć się w produkty, lista poniżej:
krewetki 16/20 ogon w skorupie 16-20 sztuk
płatki chili suszone 1 łyżeczka
pasta z tamaryndowca 4 łyżeczki
cukier palmowy lub brązowy 2 łyżki
limonka (sok) 1 łyżeczka
sos rybny 4 łyżki
woda 0,2-0,3l
kolendra łodygi 2 łyżki
kolendra liście (posiekana do posypania) 1 łyżeczka
papier ryżowy 8 arkuszy
chili 1 sztuka
mięta kilka gałązek
kolendra kilka gałązek
tofu wędzone 1 kostka
ogórek 1 sztuka (pokrojony w julienne, bez nasion)
kiełki (opcjonalnie)
pak choy 1 sztuka
marchew 1 sztuka (pokrojona w julienne)
sos sojowy (opcjonalnie)
olej sezamowy (kilka kropel)
chili zielone 4 sztuki
czosnek 4 ząbki
cukier palmowy 1 łyżka
sok z limonki 3 łyżki
bazylia tajska 3 łyżeczki (posiekane)
mięta 1 łyżeczka (posiekana)
sos sojowy słodki 1 łyżeczka
bulion drobiowy lub przegotowana woda 1/4 kubka

Przeczytaj także