stat
Impreza już się odbyła

Podczas warsztatów poznacie cały proces tworzenia piwa od podstaw, począwszy od zacierania słodów, a na butelkowaniu kończąc. Piwo przygotujemy w warunkach domowych tak, aby każdy mógł odtworzyć ten proces u siebie w domu.

lis 19

wtorek, g. 18:00

bilety 430 zł

5 - 29 listopada 2024, g. 16:00

Dom Zdrojowy w Brzeźnie, Zdrojowa 2
Wstęp wolny
Ponadto poznacie świat stylów piw dolnej i górnej fermentacji oraz będziecie mieli okazję spróbować piw o zupełnie różnym wyglądzie, aromacie i smaku, m.in. Dunkelweizen, Rauchbier, Porter Bałtycki, American Pale Ale, Saison, Belgian Tripel, czy Grodziskie.

W czasie procesów które będą będą mniej absorbowały Waszą uwagę przygotujecie domową kiełbasę, którą będziecie mieli okazję posmakować. Będzie zapiekana z cydrem i jabłkami.

Będziemy robili:

- zacierać słody, czyli przerabiać skrobię na cukry
- filtrować i wysładzać, czyli oddzielać brzeczkę od łuski
- gotować (warzyć) brzeczkę i chmielić
- butelkować i kapslować wcześniej przygotowane piwo po fermentacji
- próbować dobrego piwa i świetnej kiełbasy